Hlavní obsah

Vedoucí Lyon prohrál ve francouzské lize v Le Mans

PAŘÍŽ

Šestou prohru v sezóně v sobotu utrpěli fotbalisté mistrovského Lyonu, kteří v 25. kole francouzské ligy prohráli 0:1 na hřišti Le Mans. Jedinou branku utkání obstaral dvacet minut před koncem brazilský útočník Vinicius De Melo, pro kterého to byla první trefa v ročníku. Šestinásobný obhájce titulu má v čele tabulky stále čtyřbodový náskok před druhým Bordeaux, ovšem to má nedělní zápas k dobru.

Článek

Lyon nastoupil bez nejlepšího ligového střelce Benzemy, kterého trenér šetřil na středeční duel Ligy mistrů s Manchesterem United. V průběhu druhé půle se pak sice do hry dostal, ale ani on prohru neodvrátil.

Nizozemský útočník Patrik Kluivert dvěma góly pomohl Lille k výhře 3:1 v důležitém boji o záchranu s Rennes. Lille se tak dostalo z bezprostředního ohrožení sestupem.

Třetí Nancy utrpělo nečekaně vysoký debakl 0:4 na hřišti St. Etienne. To táhl především útočník Gomis, který se postaral o dvě trefy. Nancy tak nevyužilo zaváhání vedoucího Lyonu a nadále na něj ztrácí osm bodů. Teprve druhou výhru v sezoně zaznamenaly Mety, když doma otočily zápas s Valenciennes na 2:1.

Výsledky - 25. kola francouzské ligy:
Le Mans - Lyon 1:0 (70. De Melo), Auxerre - Toulouse 1:0 (50. Niculae), Lens - Nice 0:0, Lille - Rennes 3:1 (43. z pen. a 54. Kluivert, 56. Bastos - 88. Leroy), Lorient - Štrasburk 1:0 (45. Le Pen), Mety - Valenciennes 2:1 (52. Gueye, 65. vlastní Martinéz - 41. Belmadi), Sochaux - Caen 1:1 (41. Maurice-Belay - 55. Gouffran), St. Etienne - Nancy 4:0 (42. a 72. Gomis, 18. Perrin, 71. Feindouno z pen.).

Reklama

Související témata: