Hlavní obsah

Fotbalisté Rennes poslali PSG do bojů o udržení

Hned čtyři bezbrankové remízy se zrodily v osmi sobotních utkáních 28. kola francouzské ligy. Ve třech dalších utkáních navíc čekání na branku přerušil až vlastní gól, který teprve ponoukl střelce k aktivitě. Jediné utkání, které z řady vybočilo, byl záchranářský duel mezi Toulouse a Sochaux, který lépe zvládli hosté a po výhře 2:1 se bodově dotáhli na trápící se Paris St. Germain. Ten prohrál v Rennes 0:2, i Pařížany srazil vlastní gól.

Článek

Zápas v Toulouse rozhodl hned v úvodu čerstvě jedenadvacetiletý Francouz s tureckým pasem Mevlüt Erding. Už po pěti minutách se prosadil po individuální akci, za další čtvrthodinu se trefil z dálky s tečí jednoho z obránců. Domácí sice poté zaveleli k mohutnému náporu, ale nebyli úspěšní a kontaktní gól Kamerunce Emany přišel už příliš pozdě.

Další vlastenec viděli i fanoušci třetího Nancy. Domácí posunul do vedení nad Monakem nešťastný zásah stopera Modesta, který si už po čtyřech minutách hry srazil do sítě centr obránce Chrétiena. Monako, jež po odchodu Jana Kollera začalo hrát opět na dva útočníky, se sice snažilo, ale vůbec se neprosadilo. Když po další čtvrthodině inkasovalo další úder od Hadjiho, bylo rozhodnuto. Nancy stáhlo na čtyři body náskok druhého Bordeaux, ale to má zápas k dobru, stejně jako vedoucí Lyon.

Poslední vlastní gól odstartoval pětigólovou přestřelku ve Štrasburku, kam zavítaly poslední Mety. Domácí poslal nechtěně do vedení Senegalec Papa Malik Diop, který poslal do vlastní sítě míč po centru Brazilce Rodriga. Hosté se ale nevzdali, otočili, přesto se zdálo, že nevyhrají. V 83. minutě vyrovnal z penalty další Brazilec Álvaro Santos a vzápětí putoval ze hřiště vyloučený levý obránce Met Coubillier. Minutu před koncem základní části ale utekl další Senegalec, teprve dvacetiletý Momar N'Diaye, přehodil brankáře Cassarda a vítězným gólem poněkud oživil naděje svého týmu na záchranu. Na ni ale Metští ztrácejí v tuto chvíli plných třináct bodů.

28. kolo francouzské ligy:
Auxerre - Lens 0:0, Caen - Lorient 0:0, Nancy - Monako 2:0 (4. vlastní Modesto, 19. Hadji), Nice - Le Mans 0:0, Rennes - Paris St. Germain 2:0 (44. vlastní Sakho, 51. Briand), Štrasburk - Mety 2:3 (35. vlastní Diop, 83. Alvaro Santos z pen. - 56. Gueye, 75. Barbosa, 89. N'Diaye), Toulouse - Sochaux 1:2 (84. Emana - 5. a 20. Erding), Valenciennes - Lille 0:0.

Reklama

Související témata: