Hlavní obsah

Lyon znovu nedal Nice branku a má jen bod

PAŘÍŽ

Ani podruhé v sezóně nenašli fotbalisté Lyonu recept na obranu Nice a stejně jako v podzimní části sezóny francouzské ligy s ním v sobotu uhráli jen bezbrankovou remízu. Obhájci titulu tak dali šanci druhému Bordeaux znovu zkomplikovat boj o první místo. Lyon má dvě kola před koncem soutěže pětibodový náskok, ale Bordeaux má k dobru nedělní zápas v Marseille.

Článek

Fotbalisté Paris St. Germain prováhali velkou šanci přiblížit se záchraně v nejvyšší soutěži, když neuhájili vedení v přímém boji o udržení s Toulouse. Domácí vyrovnali na 1:1 minutu před koncem zásluhou stopera Fofany.

Paříž tak zůstala na první sestupové příčce. Má sice stejně bodů jako Toulouse a Lens, ale horší skóre. Hrozí tak, že poprvé v historii klubu spadne do nižší soutěže.

Blízko sestupu je i Štrasburk, který dnes prohrál 0:3 s Nancy a ztrácí na záchranu již čtyři body.

Výrazný krok k záchraně naopak udělalo Auxerre, které doma zdolalo Valenciennes 2:0 a odskočilo od sestupových příček na pět bodů.

Franice - 36. kolo:
Nice - Lyon 0:0, Toulouse - Paris St. Germain 1:1 (89. Fofana - 63. Mendy), Auxerre - Valenciennes 2:0 (16. Lejeune, 90.+1 Jeleň), Caen - Rennes 2:2 (54. Compan, 87. Nivet - 31. Leroy, 90.+5 Briand), Lens - Monako 0:0, Lorient - Le Mans 0:0, Nancy - Štrasburk 3:0 (37. Berenguer, 45. Fortune, 57. Zerka), Nice - Lyon 0:0, Sochaux - Mety 0:0.

Reklama

Související témata: