Hlavní obsah

Thuram kvůli potížím se srdcem Paris St. Germain neposílí

LAUSANNE

Bývalý francouzský fotbalový reprezentant Lilian Thuram pařížský klub St. Germain neposílí. Lékařská prohlídka v Paříži v pátek odhalila srdeční vadu, takže šestatřicetiletý rekordman v počtu startů za národní tým nemohl s celkem podepsat smlouvu. Thuram možná bude muset ukončit kariéru.

Článek

"Bohužel jsem tuhle tiskovou konferenci nesvolal proto, abych oznámil, že posílím Paris St. Germain, ale proto, že mám potíže se srdcem," citovala agentura Reuters Thurama. "Je to naprosté překvapení, vůbec jsem to nečekal," dodal bek, který se nyní podrobí sérii testů, aby zjistil, jak vážné potíže jsou.

"Do měsíce bych měl vědět, jestli budu moci pokračovat v kariéře, nebo ne," řekl Thuram. "Jako všichni vrcholoví sportovci má větší srdce, ale u jeho naměřené hodnoty jsou už nebezpečné," uvedl lékař Paris St. Germain Eric Rolland.

Podle Thurama jde o stejné potíže, jaké měl jeden z jeho bratrů Antonio. Ten zemřel na zástavu srdce, když hrál basketbal.

Šestatřicetiletý bek je francouzským rekordmanem v počtu reprezentačních startů, kterých má na kontě 142. S národním týmem triumfoval na mistrovství světa v roce 1998 a o dva roky později vyhrál i evropský šampionát. Reprezentační kariéru Thuram ukončil před pár dny po vyřazení Francie v základní skupině Eura v Rakousku a Švýcarsku.

Do francouzské ligy se měl vrátit po 12 letech, když mu po sezoně skončila smlouva v Barceloně. Se St. Germain měl někdejší obránce Monaka, Parmy a Juventusu podepsat roční kontrakt.

Reklama

Související témata: