Hlavní obsah

Fotbalista Trezeguet se rozloučil s francouzskou reprezentací

PINZOLO

Fotbalový útočník David Trezeguet se rozhodl ukončit kariéru ve francouzské reprezentaci. Třicetiletý kanonýr Juventusu Turín, jehož branka v prodloužení finále evropského šampionátu před osmi lety zajistila "Modrým" titul, nevstřebal zklamání z toho, že se nedostal do nominace na letošní mistrovství Evropy. Kouč Raymond Domenech jej prý až příliš dlouho přehlížel.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Francouz David Trezeguet trefuje břevno během penaltového rozstřelu ve finále MS.

Článek

"Strašné Euro a Domenechovo pokračování ve funkci mě přivedly k tomuto nezvratnému rozhodnutí," řekl ve středu Trezeguet novinářům poté, co na předsezónním soustředění v italském Pinzolu ukončil trénink se svými spoluhráči z Juventusu. "Fotbal vidím jinak než lidé ve francouzské federaci. Ve všem je spíš politika než fotbalové cítění a názor veřejnosti," vysvětlil Trezeguet.

Rozpory mezi Trezeguetem a Domenechem vyvrcholily po předloňském mistrovství světa v Německu. Ve finále Trezeguet jako jediný zaváhal v penaltovém rozstřelu a šampióny se stali Italové. Od té doby se útočník objevil v Domenechově nominaci jen pětkrát, přednost dostávali jiní.

Trezeguet je i tak s 34 reprezentačními brankami třetím nejlepším střelcem francouzské reprezentace v historii. Lepší jsou jen slavný Michel Platini s 41 zásahy a Trezeguetův vrstevník a někdejší spoluhráč z Monaka Thierry Henry s 45 přesnými trefami.

Reklama

Související témata: