Hlavní obsah

Fanoušci Marseille vybrali na Drogbu už více než milión eur

Fanoušci fotbalového týmu Olympique Marseille nevzdávají svou snahu získat zpět někdejší hvězdu týmu Didiera Drogbu tím, že ho společně vykoupí ze smlouvy v Chelsea. Částka, kterou přes své internetové stránky slíbili věnovat, se vyšplhala už nad 1,4 miliónu eur (32,6 miliónu korun).

Článek

Třicetiletý Drogba je jedním z klíčových hráčů anglického týmu, jehož nový trenér Luiz Felipe Scolari s ním počítá "na 200 procent". Sám Drogba však již několikrát o odchodu uvažoval. Podle spekulací britských médií je jeho cena stanovena na zhruba 647 miliónů korun.

Šéfa Olympique Marseille Papeho Dioufa akce fanoušků zaujala. "Jsem překvapený a pobavený. Ukazuje to skutečnou vášeň našich příznivců," řekl Diouf listu La Provence. Žertem dodal, že i kdyby se podařilo vybrat dostatek peněz na přestup, tak by nemusela ani taková suma stačit. "Vím, kolik Drogba vydělává v Chelsea," uvedl prezident klubu.

Stránky fanoušků Marseille zaštiťuje slogan: "Zkusme to a uvidíme, jestli budeme schopní za něj zaplatit". Od pátku, kdy na nich 800 fanoušků přislíbilo asi 5000 eur, se počet jmen (přezdívek) rozrostl na 20 000 a vybraná částka na téměř jeden a půl miliónu eur.

Reklama

Související témata: