Hlavní obsah

Osmigólový zápas Rennes s Marseille neměl vítěze

Úvod nového ročníku francouzské ligy nabídl na stadiónu v Rennes nevídanou osmigólovou přestřelku v duelu s Marseille, ale nervy drásající sobotní duel nakonec neměl vítěze. Hned tři z branek padly až v úplném závěru zápasu.

Článek

Hostům se hned v prvním kole začaly vyplácet drahé posily, které vedení Olympique přivedlo během letní přestávky. Útočník z Pobřeží slonoviny Bakary Koné a ofenzivní záložník Hatem Ben Arfa totiž rychle zareagovali na vedoucí branku Rennes a skóre otočili. Ještě do konce první půlhodiny navíc upravil na 3:1 pro Marseille kanonýr Niang.

Jenže domácí se nevzdali a po druhé brance Thomerta a nešťastném vlastním gólu brankáře Mandandy minutu před koncem normální hrací doby vyrovnali. V první minutě nastavení se tým z Marseille znovu ujal vedení, ze kterého se však neradoval ani půl minuty. Hned po rozehrání totiž domácí podnikli útok po pravém křídle a hlavičkující Cheyrou zařídil remízu.

Naopak úřadující vicemistr Bordeaux se dočkal výhry nad Caen. Brankou deset minut před koncem se o to postaral argentinský střelec Cavenaghi.

Ani posily v podobě bývalých francouzských reprezentantů Makeleleho a Giulyho nepomohly pařížskému St. Germain k bodovému zisku na hřišti Monaka, kterému výhru 1:0 zajistil Nimani.

Francie - 1. kolo
Auxerre - Nantes 2:1 (35. Jeleň, 77. Quercia - 68. De Freitas), Bordeaux - Caen 2:1 (55. Gourcuff, 80. Cavenaghi - 14. Nivet), Le Havre - Nice 1:0 (72. Lesage), Le Mans - Lorient 0:1 (58. Jallet), Monako - Paris St. Germain 1:0 (79. Nimani), Nancy - Lille 0:0, Rennes - Marseille 4:4 (5. a 50. Thomert, 89. vlastní Mandanda, 90.+2 Cheyrou - 13. Kone, 15. Ben Arfa, 27. Niang, 90.+1 Grandin), Sochaux - Grenoble 1:2 (77. Erding - 86. Akrour, 88. Moreira), Valenciennes - St. Etienne 1:0 (27. Danič z pen.).

Reklama

Související témata: