Hlavní obsah

Lyon si poradil s nováčkem z Grenoblu, Baroš opět chyběl

PAŘÍŽ

Jasnou výhru 2:0 nad nováčkem z Grenoblu vybojovali v sobotním utkání 3. kola francouzské ligy fotbalisté Lyonu. Sedminásobný mistr se ujal vedení již po pěti minutách hry zásluhou záložníka Makouna, který hlavou využil rohový kop Källströma. Výhru pak ještě v první půli pojistil po centru Juninha kanonýr Benzema. Pro Grenoble to byla první bodová ztráta, naopak Lyon si připsal druhou výhru a ani ve třetím utkání neinkasoval.

Článek

Nominace k utkání se znovu nedočkal český útočník Lyonu Milan Baroš, kterému do sestavy nepomohla ani trefa ve středečním přípravném utkání s Anglií.

Fotbalisté Marseille pokračují v povedeném vstupu do sezóny a ve 3. kole francouzské ligy porazili Le Havre na jeho hřišti 1:0. O jedinou branku zápasu se na začátku druhé půle postaral zkušený nizozemský záložník Zenden. Marseille je tak po třech zápasech v čele neúplné tabulky.

Zápas v Le Havru měl tragickou předehru, když minimálně dva z fanoušků Marseille zahynuli při nehodě autobusu směřujícího do dějiště utkání. Dalších pět osob z celkem 47 pasažérů je stále v ohrožení života.

První bod v sezóně v sobotu získalo Sochaux, které doma uhrálo překvapivou remízu 1:1 s ambiciózním Paris St. Germain.

Francouzská fotbalová liga - 3. kolo:
Le Havre - Marseille 0:1 (55. Zenden), Le Mans - St. Etienne 1:0 (37. Helstad), Monako - Caen 1:1 (51. Nimani - 73. vlastní Leko), Nancy - Toulouse 0:0, Sochaux - Paris St. Germain 1:1 (50. Erding z pen. - 64. Sessegnon), Valenciennes - Lorient 3:1 (2. Pujol, 31. Audel, 89. Pieroni - 50. Gameiro), Lyon - Grenoble 2:0 (4. Makoun, 35. Benzema) .

Reklama

Související témata: