Hlavní obsah

Marseille uhájilo těsnou výhru a vede tabulku

PAŘÍŽ

Fotbalisté Marseille získali ve 4. kole francouzské ligy všechny tři body z duelu se Sochaux, ale o výhru 2:1 se museli strachovat až do konce. Hrdinou zápasu byl především francouzský reprezentační brankář Mandanda, který v závěru několikrát skvěle zasáhl a udržel vítězství, která vrátila Marseille do čela tabulky.

Článek

Marseille se dlouho nemohlo dostat přes obranu Sochaux. Až v závěru první půle utekl po křídle Ziani a střelou z úhlu zaskočil hostujícího brankáře. Po hodině hry zvýšila letní posila Koné a zdálo se být rozhodnuto. Jenže hosté vykřesali naději zásluhou Erdinga a sahali po vyrovnání. Dělbu bodů mohl zajistit znovu Erding, který však v samostatném nájezdu nevyzrál na Mandandu. Ten navíc v posledních sekundách reflexivně vyrazil nebezpečnou hlavičku.

Před začátkem zápasu stadión uctil památku obětí dopravní nehody, při které zemřeli dva fanoušci Marseille, když minulý víkend cestovali na zápas svého celku. Vypuštěny byly bílé holubice, které se na stadiónu zdržovaly i během utkání.

Fotbalisté Le Mans potvrdili dobrý vstup do sezóny, když zvítězili 4:1 na hřišti nováčka Nantes. Domácí vedli, ale hráči Le Mans ještě do poločasu zápas otočili a v poslední desetiminutovce své vedení navýšili. Díky tomu jsou hned za Marseille o skóre před Nice a Grenoblem, které v sobotu rovněž vyhrály.

Nantes, v jehož sestavě opět chyběl český fotbalista Marek Heinz, stále čeká na první vítězství po návratu do nejvyšší soutěže.

Francie - 4. kolo:
Caen - Paris St. Germain 0:1 (5. Hoarau), Grenoble - Monako 1:0 (18. Moreira), Lorient - Auxerre 0:2 (33. Jeleň, 73. Pedretti), Nancy - Le Havre 2:1 (72. Brison, 88. Andre Luiz - 23. Fauré), Nantes - Le Mans 1:4 (20. Ndaw - 22. Helstad, 45.+1 Maige, 83. Coutadeur, 90.+2 Gervinho), Nice - Valenciennes 2:0 (53. Bamogo, 86. Rémy), Marseille - Sochaux 2:1 (38. Ziani, 60. Koné - 73. Erding).

Reklama

Související témata: