Hlavní obsah

Lyon si poradil s Nancy a zvýšil svůj náskok v čele

Fotbalisté Lyonu porazili v sedmém kole první francouzské ligy Nancy 2:1 a vedou o šest bodů před druhým Olympique Marseille, který remizoval na hřišti Le Mans. Třetí je Grenoble po výhře 1:0 na hřišti Paris St. Germain.

Článek

Lyon vyhrál už popáté v řadě a vše nasvědčuje tomu, že i v této sezóně bude hlavním adeptem na titul. Všechny branky utkání padly v rozmezí šesti minut. Nejdříve se po půlhodině hry prosadil nejlepší střelec Lyonu Karim Benzema a o pět minut později ho napodobil spoluhráč z útoku Fred. Hosté sice bleskově snížili, ale víc už nedokázali.

Fotbalisté Marseille byli v utkání s Le Mans střelecky aktivnější a v sedmé minutě se prosadili zásluhou Ben Arfy. Za dvě minuty ale soupeř dokázal vyrovnat a Olympique už žádnou další příležitost neproměnil.

Třetí je Caen, které doma porazilo předposlední Nantes 3:0. Tabulku uzavírá Socheaux, které doma remizovalo s Lorientem 1:1 a stále čeká na premiérové vítězství v ročníku.

Tabulku uzavírá Socheaux, které doma remizovalo s Lorientem 1:1 a stále čeká na premiérové vítězství v ročníku.

Francouzská liga - 7. kolo:
Auxerre - Le Havre 3:0 (26. Coulibaly, 49. Jelen, 86. Kahlenberg), Caen - Nantes 3:0 (2. Savidan, 10. Khalfallah, 31. Nivet), Le Mans - Marseille 1:1 (10. Helstad - 7. Ben Arfa), Lyon - Nancy 2:1 (31. Benzema, 36. Fred - 37. Berenguer), Rennes - Nice 1:0 (51. Briand), Sochaux - Lorient 1:1 (80. Erding - 38. Ayew),  Paris St. Germain - Grenoble 0:1 (77. Akrour).

Reklama

Související témata: