Hlavní obsah

Lyon počtvrté v řadě nevyhrál, s Marseille hrál bez branek

Fotbalisté Lyonu počtvrté v řadě nevyhráli, když si v nedělním zápase 18. kola francouzské ligy doma rozdělili body s Marseille za bezbrankovou remízu. V zápase s minimem šancí se oba hlavní kandidáti na titul soustředili především na obranu a na branku soupeře vyslali jedinou střelu.

Článek

Lyon tak v čele tabulky nadále drží tříbodový náskok před svými pronásledovateli Bordeaux, Parisem St. Germain a právě Marseille.

Fotbalisté Le Havru nezvládli zápas 18. kola francouzské ligy s Lorientem a po domácí prohře 1:3 zůstali na dně tabulky o bod za předposledním Sochaux, do kterého v lednu zamíří český útočník Václav Svěrkoš.

Lorient v neděli otevřel skóre pět minut před pauzou po dalekonosné ráně alžírského záložníka Mansúrího. Ještě v nastavení první půle zvýšil Gameiro, když se vyhnul ofsajdové pasti a šel sám na brankáře. Po změně stran sice domácí Dieuze snížil, ovšem definitivní rozhodnutí vzápětí přinesla branka hostujícího Vahiruy, který přehodil brankáře.

Osmý gól v sezoně v podání brazilského záložníka Michela Bastose vynesl fotbalistům Lille těsnou výhru na hřišti Nice. Lille se tak v tabulce dostalo na sedmé místo právě před nedělního soupeře.

Francie - 18. kolo:
Le Havre - Lorient 1:3 (67. Dieuze - 40. Mansúrí, 45.+2 Gameiro, 68. Vahirua), Nice - Lille 0:1 (7. Bastos), Lyon - Marseille 0:0.

Reklama

Související témata: