Hlavní obsah

Baroš neproměnil šanci a stal se terčem kritiky

LONDÝN

Naděje fotbalistů Liverpoolu na zisk anglického titulu se posunují do říše pohádek. Ve středu prohráli 0:1 v Newcastlu a vedoucímu Arsenalu se tak dívají na záda ze sedmé pozice se ztrátou 12 bodů. Tým se herním projevem ani vzdáleně nepodobá mužstvu, jež na podzim ligu vedlo a ostrovní tisk Houllierovy svěřence, včetně Milana Baroše, nešetří.

Foto: Internet

Milana Baroše (na snímku) po nevydařeném vystoupení v Newcastlu ostrovní listy příliš nešetřily.

Článek

Trenér Liverpoolu Houllier loni na podzim prohlásil, že jeho tým je deset zápasů od triumfu. Nyní má ale mužstvo za sebou šňůru deseti nevyhraných utkání a Houllier už uznal svůj omyl. "Bude těžké dohonit Arsenal a nevidím, jak by mohli v náš prospěch přijít o 12 bodů," řekl.

Kde je Liverpool ze začátku ligy?

The Daily Telegraph připomněl, že tým, který nyní padá tabulkou a je sedmý, na podzim ligu vedl. Ale ačkoliv na hřišti najdete stejná jména, podzimní tým je fuč, soudí list. Až na Stevena Gerrarda neměl včera Liverpool nikoho, kdo by se vyrovnal nejlepším hráčům Newcastlu, píše deník. Samotný Houllier uznal, že jeho svěřenci ve výkonu stagnují, nyní prý sleduje, kteří hráči budou s to jít dál.

The Times si myslí, že Liverpool se ztratil, přišel o energii a ducha. Je možná v nejhorší situaci za posledních 80 let. Tento konkrétní soud zřejmě vedení týmu velice rozhořčil. A tak se dnes na jeho stránkách objevila poněkud křečovitá zpráva, že není pravda, že Liverpool hraje nejhůře za posledních 80 let. A dodává: v sezóně 1953/54 jsme si vedly ještě hůř, tehdy jsme nevyhráli 14 zápasů po sobě. Reds k vyrovnání neslavného rekordu chybí jen čtyři utkání. Přitom v příštích utkáních narazí

Podle The Guardianu a dalších novin schází nyní Liverpoolu herní představivost, tým hraje jen v jednom rozměru. Snadná předvídatelnost Gerrardových akcí tento dojem jen dokresluje. Jsou snadno čitelní a jejich soupeři umějí číst, dělají si komentátoři z Houllierovy squadry šoufky.

Pomalý Baroš

Na paškál si čtvrteční listy vzaly hlavně Milana Baroše, který byl podle nich při své největší šanci pomalý a fanoušci museli znovu zatoužit po Michaelu Owenovi, který nenastoupil kvůli zranění. The Daily Telegraph běduje, že Baroš nebyl na začátku druhého poločasu schopen proměnit skvělou přihrávku, když byl sám šest metrů od branky. Tu skvostnou Dioufovu nabídku úplně zazdil, píše list. Byl za to okamžitě vystřídán dvacetiletým Neilem Mellorem, zatímco Vladimír Šmicer šel nahradit neúčinně hrajícího Bruna Cheyroua.

Reklama