Hlavní obsah

Svěrkoš: Chce to ještě pokračovat v sérii, kterou máme

Český fotbalista Václav Svěrkoš v sobotním zápase francouzské fotbalové ligy vstřelil vítězný gól Sochaux proti Nice. Radost mu pokazil jen střet s jedním z hráčů soupeře už v úvodu utkání, po kterém mu musel lékař sešít ránu na hlavě pěti stehy. "Ani jsem v noci nemohl spát," řekl v rozhovoru pro deník Právo.

Článek

V 68. minutě utkání Sochaux-Nice jste vstřelil vítězný gól. Jak jste jej a vítězství 1:0 oslavil?

Bohužel, skoro vůbec ne. Mám zašitou hlavu a moc jsem toho v noci nenaspal. Neměl jsem chuť na nějaké oslavy a ponocování už vůbec ne.

Co se stalo?

Běžela asi 10. minuta. Zpracovával jsem balón na prsou a snažil si jej pokrýt. Zezadu přiběhl borec a hlavou narazil do mě. I jeho museli zašívat.

Šil vás doktor přímo na hřišti?

Ne, obvázal mi hlavu a šil mě až v poločase.

Kolika stehy?

Pěti.

Jaký byl váš čtvrtý gól v sedmém utkání francouzské ligy?

Turek mi přihrál pod sebe mezi značku penalty a hranicí šestnáctky. Střílel jsem brankáři na pravou ruku pod břevno. Byla to pěkná akce.

Měl jste v utkání s Nice ještě jinou příležitost vstřelit branku?

Já ne, ale mí spoluhráči nevyužili dvě dobré v prvním poločase.

Čtvrté vítězství Sochaux po vašem příchodu v lednu, když do té doby tým zvítězil jen jednou, a k tomu vaše góly z vás musejí dělat obletovaného a oslavovaného hrdinu. Je to tak?

Samozřejmě nějaké ohlasy jsem zaznamenal. Lhal bych, kdybych řekl, že mi nic neříkají. Samozřejmě jsem rád, ale v oblacích určitě nelétám. Zůstávám ve střehu. Jeden nikdy neví, co bude zítra. Pohled na tabulku je sice mnohem pěknější než byl na začátku roku. Stačí ještě chvíli pokračovat v sérii, kterou máme, a poskočíme vysoko. Naše priorita se ale nemění. Chceme se zachránit. Na nic jiného nemyslíme.

Určitě jste středem zájmu médií. Jak s nimi rozmlouváte? Francouzsky sotva.

Novinářům samozřejmě vycházím vstříc. Jsem domluvený s tiskovým mluvčím klubu, že mohu odpovídat v angličtině, lépe však v němčině.

Kdy do Sochaux přestěhujete přítelkyni Janu a dceru Ninu?

Představte si, už zítra. Dnes pro ně jedu do Ostravy. Z toho mám obrovskou radost.

Reklama

Související témata: