Hlavní obsah

Svěrkošova forma dává Sochaux naději na záchranu

Český fotbalista Václav Svěrkoš si od lednového příchodu do Sochaux rychle získal ve Francii renomé. Během sedmi ligových zápasů dal čtyři góly a je druhým nejlepším střelcem mužstva po tureckém reprezentantovi Mevlutovi Erdingovi, jenž má na kontě osm branek.

Článek

Jejich úspěšná spolupráce dává Sochaux velkou naději, že by se mohlo zachránit v nejvyšší soutěži. Zatím je klub osmnáctý, na první sestupové pozici má oproti sedmnáctému Caen jen horší skóre.

Trenér Francis Gillot měl po vítězném Svěrkošově gólu v posledním utkání proti Nice (1:0) pro českého střelce jen slova uznání. "Václav se vysouvá a Mevlut hraje více do hloubky. Vzájemně se doplňují. Václav nám toho dává hodně moc. Dodává Mevlutovi přidanou hodnotu a hraje dobře dopředu. Jeho efektivnost nám přináší body. Je nebojácný, technický hráč a dává góly. Zatím maká dobře," řekl Gillot. Pochvaluje si, že český hráč dobře zapadl do kolektivu a už mluví francouzsky.

"Sverki", jak fotbalistu již častují francouzští fanoušci, je v Sochaux také spokojen. V klubu necítí větší tlak než v ostravském Baníku a vládne v něm příjemná atmosféra. Francouzská liga je podle něj fyzicky náročná. "Všiml jsem si, že je hodně těžké pro útočníky ve Francii uspět. Vědomí, že někteří čeští hráči se tu neprosadili mi dává dodatečnou motivaci," uvedl se Svěrkoš.

Reklama

Související témata: