Hlavní obsah

Vedoucí Lyon porazil Le Mans a upevnil si první místo

PAŘÍŽ

Fotbalisté vedoucího Lyonu zvítězili ve 30. kole francouzské ligy na hřišti Le Mans 3:1 a na druhé Bordeaux, které porazilo 1:0 Nancy, mají tříbodový náskok. Na druhé místo se může vrátit Olympique Marseille, pokud v neděli uspěje na půdě St. Etienne.

Článek

Lyon v sobotu poslal na hřišti v Le Mans do vedení v 18. minutě stoper Boumsong, těsně před přestávkou zvyšoval nejlepší střelec týmu Benzema. Talentovaný útočník pojistil vedení svou druhou trefou v 57. minutě. Domácí stačili už jen korigovat brankou Le Talleca.

Bordeaux zachraňovalo výhru nad Nancy až v předposlední minutě základní hrací doby, kdy se podesáté v lize trefil marocký forvard Šamach.

Počtvrté za sebou naplno bodovali v domácí soutěži fotbalisté Lille, kteří vyhráli 2:0 na hřišti Nantes. První branku vstřelil z penalty Brazilec Bastos, druhou zaznamenal slovenský reprezentační útočník Vittek.

Výsledky 30. kola francouzské fotbalové ligy
Bordeaux - Nancy 1:0 (89. Šamach), Grenoble - Lorient 1:3 (71. Akrour - 29. Gameiro, 51. Obertan, 77. Amalfitano), Le Mans - Lyon 1:3 (78. Le Tallec - 18. Boumsong, 44. a 57. Benzema), Monako - Le Havre 0:1 (74. Sambou), Nantes - Lille 0:2 (45. Bastos z pen., 57. Vittek), Valenciennes - Auxerre 2:0 (1. a 70. z pen. Darcheville), Caen - Toulouse 0:0.

Reklama

Související témata: