Hlavní obsah

Lyon doma jen remizoval, francouzskou ligu vede Marseille

Novým lídrem francouzské ligy se stali fotbalisté Marseille, kteří v 31. kole zdolali Grenoble 4:1. Do čela jim pomohlo i zaváhání dosud vedoucího Lyonu, který doma nečekaně remizoval 2:2 s Monakem. Sedminásobný šampión přišel sedm kol před koncem sezóny o první místo, na Marseille však ztrácí jen bod.

Článek

Marseille se k jasné výhře muselo protrápit prvním poločasem, který skončil bez branek. Až na začátku druhé půle proměnil pokutový kop levý bek Taiwo a odstartoval gólovou hostinu, na které se podílel i druhým zásahem. Hosté zaznamenali čestný zásah až v poslední minutě.

Lyon potvrdil, že se mu s blížícím se koncem sezóny přestává dařit. S Monakem dvakrát prohrával, ale vždy našel odpověď. Na Lekův úvodní gól reagoval stoper Cris, ovšem vyrovnaný stav trval jen minutu, než hostům vrátil vedení útočník Piňa. O dělbě bodů rozhodl devět minut před koncem střídající Piquionne a odvrátil třetí porážku Lyonu z posledních pěti zápasů.

V boji o titul si pohoršili hráči Lille a Paris St. Germain, kteří si ze vzájemného duelu odnesli po bodu za bezbrankovou remízu. Oba týmy ztrácejí na Marseille shodně pět bodů.

Francouzská liga - 31. kolo:
Marseille - Grenoble 4:1 (52. z pen. a 65. Taiwo, 59. Hilton, 89. Brandao - 90. Courtois), Lille - Paris St. Germain 0:0, Lyon - Monako 2:2 (65. Cris, 81. Piquionne - 34. Leko, 66. Piňo).

Reklama

Související témata: