Hlavní obsah

Svěrkošův gól v nastavení zachránil Sochaux bod

PAŘÍŽ

Český útočník Václav Svěrkoš se znovu stal hrdinou fanoušků fotbalistů Sochaux. Gólem v nastavení totiž svému týmu zařídil remízu 1:1 v duelu 33. kola francouzské ligy s Valenciennes a zároveň udržel Sochaux na příčkách zaručujících záchranu. Pro Svěrkoše to byl sedmý zásah ve 14 zápasech, které odehrál od lednového přestupu z Ostravy.

Článek

Svěrkoš tradičně nastoupil v základní sestavě, ale se spoluhráči dlouho nemohl najít recept na hostující obranu. Navíc po hodině hry udeřil Bangoura a poslal Valenciennes do vedení, které hosté drželi do závěrečných sekund zápasu. Pak však neuhlídali Svěrkoše, jenž potvrdil, že se mu ve Francii na rozdíl od reprezentace daří. Sochaux v tu chvíli přitom hrálo o deseti bez vyloučeného brankáře Richerta, který uviděl červenou kartu již v 52. minutě.

Velká radost zavládla v Marseille. To totiž otočilo zápas v Lille a výhrou 2:1 využilo sobotní ztráty sedminásobného mistra Lyonu, který má nyní na Marseille již šestibodový náskok. Největším rivalem Olympique je nyní Bordeaux, které ztrácí pět bodů, ale má zápas k dobru.

Naopak velmi blízko k sestupu je Le Havre, který dnes prohrál doma s Grenoblem a od pádu z nejvyšší soutěže ho dělí jen další bodová ztráta.

Francie - 33. kolo
Auxerre - Caen 2:1 (85. a 88. Jeleň - 61. Proment), Le Havre - Grenoble 0:1 (41. Boya), Le Mans - Monako 0:1 (85. Park), Nancy - Nantes 2:0 (55. Feret, 68. Luiz z pen.), Nice - St. Etienne 3:1 (23. Saada, 45. vlastní Tavlaridis, 73. Mouloungui - 90.+4 Ilan z pen.), Sochaux - Valenciennes 1:1 (90.+2 Svěrkoš - 62. Bangoura), Toulouse - Lorient 1:1 (88. Cetto - 83. Ayew), Lille - Marseille 1:2 (49. Hazard - 54. Cheyrou, 57. Niang).

Reklama

Související témata: