Hlavní obsah

Trenér Gerets opustí po sezoně Marseille kvůli nedůvěře vedení

Fotbalisté Marseille mají sice blízko k tomu, aby po 17 letech získali francouzský titul a ukončili sedmileté panování Lyonu, přesto po sezoně přijdou o trenéra Erika Geretse. Úspěšný Belgičan se rozhodl klub opustit kvůli nedůvěře vlastníka klubu Roberta Louis-Dreyfuse, který váhal s návrhem nové smlouvy pro trenéra.

Článek

"Je to tak. Už je to nějaká chvíle, co jsem se rozhodl," citovaly Geretse internetové stránky klubu. Podnětem prý byl lednový rozhovor majitele klubu pro deník L'Equipe, v kterém Dreyfus řekl, že s nabídkou nové smlouvy pro Geretse počká až na konec sezony. "Ten rozhovor mě docela zaskočil. Nerozuměl jsem mu a stále nerozumím. I přes mou práci pro klub cítím nedostatek vděku a důvěry," uvedl Gerets.

Čtyřiapadesátiletý kouč přišel do Marseille v září roku 2007, kdy se týmu pod vedením Alberta Emona nepovedl start do sezony. Olympique vytáhl na třetí příčku zajišťující start v předkole Ligy mistrů a v této sezoně útočí na vytoužený titul. V čele tabulky má pětibodový náskok. Zároveň s Marseille postoupil do čtvrtfinále Poháru UEFA poté, co ve skupině Ligy mistrů skončil za Liverpoolem a Atlétikem Madrid.

Po dobrých výsledcích Dreyfus údajně hodlal Geretsovi novou smlouvu nabídnout, ale kouč jakákoli jednání nyní odmítl. "Kdyby mi nabídl nový dvouletý kontrakt se stejnými platovými podmínkami či malinko lepšími někdy v březnu, okamžitě bych podepsal," řekl Gerets.

Reklama

Související témata: