Hlavní obsah

Bordeaux se po výhře nad Svěrkošovým Sochaux dotáhlo na čelo

BORDEAUX

Fotbalisté Bordeaux splnili roli favorita, když v 34. kole francouzské ligy porazili 3:0 o záchranu bojující Sochaux, tým českého útočníka Václava Svěrkoše. Využili tak sobotního zaváhání Marseille a na lídra tabulky se čtyři kola před koncem sezóny bodově dotáhli. Na druhém místě zůstali jen vinou horšího skóre.

Článek

Bordeaux od začátku Sochaux zatlačilo a brzy se dočkalo vedoucí branky po zásahu Sertika. Neuběhla ani čtvrthodiny hry a domácí své vedení navýšili po akci Gourcuffa.

Poté si již Bordeaux náskok hlídalo a nedovolilo skórovat ani Svěrkošovi, který tak nerozšířil bilanci sedmi jarních gólů. V závěru přidal třetí zásah Šammach. Sochaux se tak opět namočilo do sestupových vod, neboť má 33 bodů stejně jako Nantes a St. Etienne na sestupových místech.

Bordeaux a Marseille navýšily náskok před sedminásobným obhájcem titulu Lyonem na sedm bodů. Suverén posledních let mohl klesnout až na čtvrtou příčku, ovšem Paris St. Germain prohrál doma s Rennes 0:1 vlastním gólem talentovaného obránce Sakha.

Francouzská fotbalová liga - 34. kolo:
Nantes - Le Havre 1:2 (24. Bekamenga - 40. M. Diallo, 61. Marange), Paris St. Germain - Rennes 0:1 (66. vlastní Sakho), Bordeaux - Sochaux 3:0 (7. Sertic, 14. Gourcuff, 90. Šammach).

Reklama

Související témata: