Hlavní obsah

Bordeaux je v čele tabulky, Sochaux na pokraji sestupu

Fotbalisté Bordeaux jsou opět blíže titulu šampiona francouzské ligy. V duelu 36. kola v sobotu doma porazili Le Mans 3:2 a dvě kola před koncem soutěže mají v čele tabulky tříbrankový náskok před Marseille. To musí zvládnout těžkou nedělní dohrávku s třetím Lyonem, aby s Bordeaux udrželo krok.

Článek

Bordeaux přitom v zápase s Le Mans prohrávalo po gólu Le Talleka, jenže ještě do poločasu skóre otočili Šammach a Gourcuff, který se trefil ve čtvrtém utkání po sobě. Na začátku druhé půle se podruhé prosadil Le Tallec, ale čtvrt hodiny před koncem zajistil domácím cennou výhru Planus.

Naopak velké starosti čekají Sochaux. To v existenčním duelu prohrálo s dalším ohroženým týmem Caen 0:2 a propadlo se na sestupovou pozici s bodovou ztrátou na sedmnácté St. Etienne.

Prohru neodvrátil ani český útočník Václav Svěrkoš, který odehrál za Sochaux 63 minut, ale na svých osm jarních gólů nenavázal. Po jeho vystřídání se v dresu soupeře dvakrát prosadil Savidan a dostal Caen z pásma sestupu.

Francouzská fotbalová liga - 36. kolo:
Bordeaux - Le Mans 3:2 (38. Šammach, 45. Gourcuff, 75. Planus - 26. a 53. Le Tallec), Caen - Sochaux 2:0 (77. a 90. Savidan), Grenoble - Nancy 0:0, Lorient - Le Havre 1:1 (62. Vahirua - 11. Diallo), Monako - Valenciennes 1:1 (6. Park - 61. Audel), St. Etienne - Toulouse 2:2 (34. Sall, 73. Ilan z pen. - 66. Sissoko, 89. Gignac), Paris St. Germain - Auxerre 1:2 (82. Sessegnon - 40. vlastní Camara, 45. Jeleň).

Reklama

Související témata: