Hlavní obsah

Lyon získal z Lille ofenzivního záložníka Bastose

LYON

Olympique Lyon definitivně získal ofenzivní posilu Michela Bastose. Brazilský záložník přichází z Lille, které za něj vyinkasuje 18 miliónů eur (asi 465 miliónů korun), což z něj dělá druhého nejdražšího hráče v historii Lyonu. V pondělí byl oficiálně představen spolu s dalšími posilami.

Článek

Pětadvacetiletý levý záložník byl v hledáčku Lyonu již delší dobu, ale Lille svou hvězdu odmítalo prodat. Lyon, kterému nevyšla poslední sezona francouzské ligy, tak navýšil nabízenou částku a vytouženou posilu získal.

Bastos ve Francii působí od roku 2006, celkem za Lille nastoupil k 97 zápasům a vstřelil 25 branek. Předtím hrál v brazilské lize a má za sebou i angažmá v nizozemském Excelsioru Rotterdam. V Lyonu by měl zacelit mezeru po krajanovi Juninhovi, který na závěr kariéry odešel do Kataru. Stejně jako Juninho je i Bastos specialistou na přímé kopy.

Lyon tak ve snaze napravit nepovedenou minulou sezónu, kdy po sedmi letech poprvé nezískal titul a skončil až třetí, utratil za posily 57 miliónů eur (asi 1,47 miliardy korun). Téměř polovinu z toho za argentinského útočníka Lisandra Lopéze, který se s 25 milióny eur stal nejdražším hráčem v historii Lyonu. Ten má zacelit mezeru po útočníkovi Karimu Benzemovi, který odešel za 35 miliónů eur do Realu Madrid.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články