Hlavní obsah

Svěrkoš zajistil Sochaux výhru v prvním kole francouzské ligy

PAŘÍŽ

Útočník Sochaux Václav Svěrkoš zařídil v úvodním kole francouzské ligy gólem vítězství svého celku 1:0 na stadionu Auxerre. Staronový český reprezentant skóroval ve 40. minutě, když se prosadil umístěnou střelou k tyči. Bývalý hráč Baníku Ostrava patřil především v první půli k nejaktivnějším hráčům na hřišti a střídal v 71. minutě.

Článek

Fotbalisté Marseille s novým trenérem Didierem Deschampsem si poradili s Grenoblem, který porazili na jeho trávníku 2:0. Úvodní branku vstřelil už v první minutě po individuální akci senegalský forvard Niang, po letním odchodu Cany do Sunderlandu nový kapitán. Pojistku přidal osm minut před koncem středopolař Cheyrou, jenž se blýskl nechytatelným volejem k tyči.

Vstup do sezóny se naopak příliš nepovedl Lyonu, který v minulém ročníku poprvé po sedmi letech skončil bez titulu. Olympique uhrál v Le Mans remízu 2:2, přičemž bod mu zajistila letní posila z Porta Lissandro López až v 90. minutě.

Podobně se vedlo týmu Paris St. Germain, který jen remizoval na hřišti nováčka soutěže Montpellieru 1:1. Vyrovnávací branku v zápase, ve kterém odehráli Pařížané téměř hodinu v početní výhodě, inkasovali až v nastaveném čase.

Francouzská fotbalová liga - 1. kolo:
Auxerre - Sochaux 0:1 (40. Svěrkoš), Grenoble - Marseille 0:2 (1. Niang, 82. Cheyrou), Le Mans - Lyon 2:2 (21. Maiga, 58. Coutadeur - 28. Bodmer, 90. Lisandro López), Monako - Toulouse 1:0 (44. Nene), Montpellier - Paris St. Germain 1:1 (90. Spahic - 71. Guily), Rennes - Boulogne-sur-Mer 3:0 (7. Bangoura, 45. Mangane, 90.+2 Leroy), St. Etienne - Nice 0:2 (39. Traoré, 88. Remy), Valenciennes - Nancy 1:3 (8. Samassa - 19. Ayite, 61. Brison, 72. Traore).

Reklama

Související témata: