Hlavní obsah

Lille si ze hřiště Parisu St. Germain odvezlo porážku 0:3

PAŘÍŽ

Fotbalisté Lille se prvního vítězství v této sezoně francouzské ligy nedočkali ani v souboji 4. kola s Paris St. Germain. Soupeř pražské Slavie ve skupině Evropské ligy prohrál 0:3 a na kontě má stále jediný bod, což mu stačí pouze na 18. místo v tabulce.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Stephane Sessegnon z Paris St Germain (vlevo) a Mathieu Debuchy z Lille

Článek

Lille se nedařilo v útoku, přestože se trenér Rudi Garcia pokusil ofenzivu rozhýbat střídáními. Posilu z AC Milán Aubameyanga nahradil o poločase Gervinhem a brzy nato stáhl i slovenského střelce Vitteka.

Následně do hry poslal i polského reprezentanta Obraniaka, ani jeden z nich však nepomohl srovnat náskok PSG po gólu Clementa. Naopak v závěru ještě zvýšili Luyindula a Jallet.

Lille dnes nastoupilo v sestavě: Butelle - Emerson, Debuchy, Rami, Balmont - Chedjou, Mavuba (70. Obraniak), Cabaye, Hazard - Aubameyang (46. Gervinho), Vittek (59. De Melo).

V souboji dvou největších kandidátů na titul mezi Olympique Marseille a Bordeaux fanoušci gól neviděli. Obrana Marseille dokázala velmi produktivní útok úřadujícího mistra uhlídat, neprosadila se ale ani ofenziva domácích.

Pro Bordeaux, které v předchozích třech zápasech nastřílelo 11 branek, šlo o první bodovou ztrátu v sezoně. Nic na tom nezměnil ani Jaroslav Plašil, který nastoupil za Bordeaux na závěrečných 24 minut.

Francouzská fotbalová liga - 4. kolo:
Paris St. Germain - Lille 3:0 (26. Clement, 77. Luyindula, 90. Jallet), Toulouse - Valenciennes 0:1 (87. Samassa), Marseille - Bordeaux 0:0.

Reklama

Související témata: