Hlavní obsah

Lyon poprvé prohrál, nestačil na Svěrkošovo Sochaux

Fotbalisté vedoucího Lyonu poprvé v sezoně prohráli, když v 9. kole francouzské ligy podlehli na domácím hřišti 0:2 Sochaux. Skóre otevřel po čtvrthodině obránce Faty. Vedení hostům pojistil dvě minuty před koncem střídající útočník Privat, který přišel na hřiště v 80. minutě za Václava Svěrkoše.

Článek

Druhý jen vinou horšího skóre je nováček Montpellier, který porazil 2:1 St. Etienne a pokračuje ve svém senzačním vstupu mezi elitu.

Na třetí místo se propadlo Bordeaux, které prohrálo 0:1 na půdě Auxerre. Velkou šanci zahodil argentinský útočník Girondins Cavenaghi, který v prvním poločase neproměnil penaltu. Z pokutového kopu naopak rozhodl v 73. minutě domácí Birsa. Neprosadil se ani záložník Jaroslav Plašil, který odehrál v dresu úřadujícího mistra 70 minut.

Po dvou ligových porážkách za sebou zabrali fotbalisté Marseille, kteří vyhráli jasně 3:0 v Nancy. Už devět utkání čeká na první body v sezoně Grenoble, který prohrál 0:2 s Valenciennes.

Fotbalisté Lille remizovali bez branek s Rennes a zůstávají ve spodní části tabulky. Domácí, kteří deklasovali v Evropské lize Slavii Praha v Edenu 5:1 a 17. prosince ji přivítají na svém stadionu, nastoupili v sestavě: Butelle - Beria (74. Vandam), Rami, Debuchy, Cabaye - Chedjou, Hazard, Dumont, Souquet (45. Emerson) - Frau (70. Aubameyang), Gervinho.

Francouzská fotbalová liga - 9. kolo:
Auxerre - Bordeaux 1:0 (72. Birsa z pen.), Le Mans - Boulogne-sur-Mer 1:1 (62. Lamah - 90.+3 Robert), Lyon - Sochaux 0:2 (16. Faty, 88. Privat), Montpellier - St. Etienne 2:1 (55. Ait Fana, 60. Camara - 70. Bergessio z pen.), Nancy - Marseille 0:3 (5. Valbuena, 77. Brandao, 81. Abriel), Valenciennes - Grenoble 2:0 (17. Samassa, 24. Ben Khalfallah), Lille - Rennes 0:0.

Reklama

Související témata: