Hlavní obsah

Vedoucí Bordeaux překvapivě prohrálo na stadiónu Lille

LILLE

Fotbalisté Lille zaskočili v 13. kole francouzské ligy lídra tabulky Bordeaux, kterého doma porazili 2:0. Poslední soupeř pražské Slavie ve skupině Evropské ligy o svém vítězství rozhodl v závěrečných 22 minutách, když nejprve otevřel skóre záložník Cabaye a v závěru zvýšil Balmont z pokutového kopu.

Foto: Pascal Rossignol, Reuters

Yoan Gouffran z Girondins Bordeaux (vlevo) bojuje o míč s Franckem Beriou z Lille.

Článek

Lille přitom předtím vyhrálo jen třikrát z 11 zápasů, ale dnes ukázalo výkon, kterým se dosud prezentovalo převážně v Evropské lize. Zásluhou výhry se tak posunulo na čtrnácté místo. Bordeaux pak i přes porážku udrželo vedoucí příčku o bod před Lyonem, který remizoval s Marseille po přestřelce 5:5.

Lyon přitom ještě deset minut před koncem prohrával o dva góly, pak ale během tří minut srovnal Lisandro Lopéz a v předposlední minutě dokonce Bastos otočil skóre. Jenže hned vzápětí znovu srovnal Mbia a oba týmy se rozešly se ziskem bodu.

Za Bordeaux hrál poslední půlhodinu i český reprezentant Jaroslav Plašil. Lille nastoupilo v sestavě: Landreau - Beria, Debuchy, Rami, Chedjou - Balmont, Cabaye (80. Dumont), Mavuba, Hazard (89. Vandam) - Frau (72. Touré), Gervinho.

Francouzská fotbalová liga - 13. kolo:
Lille - Bordeaux 2:0 (68. Cabaye, 87. Balmont), Toulouse - Rennes 3:2 (31. M. Sissoko, 59. Braaten, 61. Gignac - 43. Gyan, 84. Mangane), Lyon - Marseille 5:5 (81. a 84. z pen. Lopéz, 3. Pjaniš, 15. Govou, 89. Bastos - 13. Diawara, 44. Cheyrou, 47. Koné, 79. Brandao, 90.+1 Mbia).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články