Hlavní obsah

Lyon i Bordeaux v lize ztratily body, do čela se dostalo Auxerre

Fotbalisté Auxerre porazili ve 14. kole francouzské ligy Monako na svém stadionu 2:0 a po šestizápasové vítězné sérii se dostali do čela tabulky, kterou vedou o bod před dvojicí Bordeaux, Lyon. Oba favorizované celky dnes totiž překvapivě ztratily body.

Článek

Bordeaux doma prohrálo s Valenciennes 0:1 a poprvé v sezoně na vlastním stadionu nevyhrálo. Jedinou branku utkání vstřelil v 8. minutě útočník Samassa. Jaroslav Plašil odehrál v záloze úřadujícího mistra necelou hodinu.

Zaváhání rivala nevyužil ani Lyon, který remizoval 1:1 na hřišti posledního Grenoblu a na Bordeaux se pouze bodově dotáhl. Hosty poslal do vedení v 65. minutě Argentinec Delgado, ale těsný náskok Olympique neudržel. Domácí srovnali za sedm minut gólem srbského útočníka Ljuboji a získali teprve druhý bod v sezoně.

Francouzská fotbalová liga - 14. kolo:
Bordeaux - Valenciennes 0:1 (8. Samassa), Grenoble - Lyon 1:1 (72. Ljuboja - 65. Delgado), Lens - Nancy 2:1 (81. Jemaa , 84. Monnet-Paquet - 52. Alo'o Efoulou), Rennes - Le Mans 2:1 (8. Mangane, 80. Gyan - 53. Lamah), Auxerre - Monako 2:0 (45.+2 Coulibaly, 88. NDinga).

Reklama

Související témata: