Hlavní obsah

Plašil rozhodl prvním ligovým gólem o výhře Bordeaux

Záložník Bordeaux Jaroslav Plašil pomohl prvním ligovým gólem k vítězství svého týmu v 16. kole francouzské ligy. Český reprezentant, který měl na kontě zatím jen jednu trefu z Ligy mistrů, rozhodl sobotní utkání ve 23. minutě přesnou hlavičkou.

Foto: Olivier Pon, Reuters

Jaroslav Plašil v dresu Bordeaux

Článek

Úřadující mistr vede tabulku se čtyřbodovým náskokem na druhý Montpellier. Další konkurenti Lyon a Auxerre odehrají své zápasy v neděli.

Vítězství se dočkali i fotbalisté Olympique Marseille, kteří porazili Nice na soupeřově hřišti 3:1 a posunuli se na sedmé místo. V zápase skórovali hostující útočníci Niang a Koné a záložník Lucho Gonzáles.

Lyon nevydržel dvoubrankové vedení

Ani hattrick argentinského útočníka Lisandra Lópeze nestačil Lyonu ve francouzské lize k vítězství nad Lille. Olympique sice vedl po prvním poločase 3:1, ale domácí fotbalisté v druhé půli třemi brankami zápas otočili a zvítězili 4:3.

Bývalý kanonýr Porta se poprvé trefil ve 2. minutě, druhou branku přidal o dvacet minut později z penalty. Domácí sice za dvě minuty snížili zásluhou útočníka Fraua, ale po půl hodině přidal López třetí zásah.

V druhé půli předvedli domácí velký obrat. Po devíti minutách snížil útočník Pobřeží slonoviny Gervinho a v 70. minutě vyrovnal záložník Cabaye. Rozhodující gól vstřelil v první minutě nastaveného času znovu Gervinho. Domácí, kteří přivítají 17. prosince v posledním kole základní skupiny Evropské ligy Slavii Praha, nastoupili v sestavě: Landreau - Vandam, Rami, Chedjou, Debuchy - Balmont (64. De Melo), Mavuba, Cabaye - Obraniak (86. Touré), Frau (65. Hazard), Gervinho.

Nedávný lídr Auxerre doma podlehl 1:3 Nancy a po druhé porážce za sebou se propadl až na pátou pozici.

Poprvé v sezoně vyhrál poslední Grenoble, který porazil 1:0 Toulouse.

Francouzská fotbalová liga - 16. kolo:
Montpellier - Le Mans 2:1 (12. Ait Fana, 72. Compan - 62. Le Tallec), Nice - Marseille 1:3 (32. Coulibaly - 18. Niang, 76. Gonzáles, 86. Koné), Rennes - Lorient 1:0 (2. Sow), St. Etienne - Sochaux 0:0, Valenciennes - Monako 3:1 (26. Ducourtioux, 84. Samassa, 90. Ben Khalfallah - 49. Nené z pen.), Bordeaux - Paris St. Germain 1:0 (23. Plašil), Lille - Lyon 4:3 (54. a 90.+1 Gervinho, 23. Frau, 70. Cabaye - 2., 21. z pen a 35. López).

Reklama

Související témata: