Hlavní obsah

Fotbalisté Lille před zápasem se Slavií rozstříleli Monako

Fotbalisté Lille před závěrečným zápasem skupiny Evropské ligy se Slavií Praha potvrdili formu, když zvítězili 4:0 v utkání francouzské ligy v Monaku. Vyhráli tak již šestý z posledních sedmi zápasů s celkovým skóre 20:5. V posledních čtyřech ligových zápasech pak nastříleli vždy čtyři góly.

Foto: Pascal Rossignol, Reuters

Yoan Gouffran z Girondins Bordeaux (vlevo) bojuje o míč s Franckem Beriou z Lille. Archivní foto.

Článek

Lille se po nevydařeném úvodu sezóny postupně dere tabulkou vzhůru, k čemuž pomáhá především velmi dobře fungující útok. Dnes v něm spolu s Gervinhem nastoupil brazilský střelec Vinicius De Melo a připsal si první dva góly sezony.

Třetí zásah pak z penalty za faul na Gervinha přidal Cabaye a v závěru skóroval i střídající Aubameyang. Lille se tak dostalo již na třetí místo tabulky.

Lille nastoupilo v sestavě: Landreau - Beria, Rami, Chedjou, Debuchy - Balmont, Dumont, Cabaye, Hazard (67. Frau) - De Melo, Gervinho (75. Aubameyang).

Český útočník Václav Svěrkoš nedohrál zápas s Grenoblem, když si v závěru první půle řekl kvůli svalovému problému o vystřídání. I bez něj ale Sochaux uhájilo výhru 1:0.

Obhájci titulu z Bordeaux zvládli šlágr 17. kola na hřišti Lyonu a po výhře 1:0 si upevnili vedoucí příčku v tabulce o čtyři body před druhým Montpellierem. Naopak Lyon nevyhrál již popáté za sebou a klesl až na devátou pozici.

O jedinou branku zápasu se čtyři minuty před koncem postaral útočník Šammach. Bordeaux však výrazně pomohla i obrana, která již potřetí za sebou neinkasovala. Český záložník Jaroslav Plašil odehrál za Bordeaux 63 minut.

Francouzská fotbalová liga - 17. kolo:
Monako - Lille 0:4 (38. a 54. De Melo, 72. Cabaye z pen., 84. Aubameyang), Paris St. Germain - St. Etienne 3:0 (10. Luyindula, 12. Sessegnon, 38. Erding), Sochaux - Grenoble 1:0 (28. Mikari), Toulouse - Montpellier 0:1 (10. Camara),  Lyon - Bordeaux 0:1 (86. Chamakh).

Reklama

Související témata: