Hlavní obsah

Kapitán Lille rozesmál novináře, těšil na souboj se Šmicrem

LILLE

Humornou situaci zažili účastníci tiskové konference francouzského týmu Lille před čtvrtečním duelem fotbalové Evropské ligy s pražskou Slavií. Domácí kapitán Rio Mavuba rozesmál novináře poté, co prohlásil, že se těší na souboj s bývalým spoluhráčem z Bordeaux Vladimírem Šmicrem. Vůbec netušil, že vicemistr Evropy z roku 1996 a vítěz Ligy mistrů před nedávnem ukončil aktivní kariéru.

Foto: Stanislav Peška, ČTK

Manažer fotbalové reprezentace Vladimír Šmicer (vpravo)

Článek

Mavubu mrzelo, že si proti Šmicrovi nemohl zahrát v úvodním duelu v Edenu, který Lille vyhrálo vysoko 5:1. "Škoda, že to minule nevyšlo. Pokud bude zítra hrát, moc rád proti němu nastoupím," prohlásil Mavuba a pak udiveně koukal, proč se většina přítomných v tiskovém centru směje. Když mu jeden z novinářů prozradil, že Šmicer v průběhu podzimní sezóny ukončil kariéru, upadl do rozpaků.

Na slávistické "štístko" dodnes rád vzpomíná. "Hráli jsme spolu v Bordeaux. Pamatuju si, že byl Vláďa hodně zraněný. Je to skvělý kluk a jsem hrdý, že jsem mohl nastupovat po boku takového hráče," uvedl Mavuba.

Věří, že Lille bude proti Slavii pokračovat ve výborných výkonech z minulých týdnů. "Hrajeme dobře, máme výsledky, v posledních čtyřech ligových zápasech jsme dali pokaždé čtyři góly. Na druhou stranu ale musíme pořád zůstat nohama na zemi, což nám zdůrazňuje i trenér," řekl Mavuba.

Jeho týmu zajistí postup bez ohledu na výsledek souběžně hraného duelu jakákoliv výhra. "Jednoznačně půjdeme za vítězstvím. Motivuje nás i to, že bychom v dalším kole mohli narazit na takové týmy jako Juventus Turín nebo Liverpool," dodal.

Reklama

Související témata: