Hlavní obsah

Toulalan: mistři světa z roku 1998 mi lezou na nervy

Záložník Lyonu Jeremy Toulalan se ostře ohradil proti kritice, která spadá na francouzskou reprezentaci po nepovedených výkonech v kvalifikaci na mistrovství světa. Komentáře členů bývalého úspěšného týmu z přelomu tisíciletí mu už podle jeho slov "lezou na nervy".

Foto: Laurent Cipriani, ČTK/AP

Jeremy Toulalan.

Článek

"Je jasné, že nejsme skvělí," řekl Toulalan domácímu listu Le Progres. "Nehrajeme fotbal, o kterém se potom lidem doma zdá, ale Francie vždy v kvalifikacích těžce bojovala," dodal.

Reprezentanti země galského kohouta se na MS do Jihoafrické republiky probojovali až z baráže, kterou navíc rozhodl kontroverzní hrou rukou před postupovou brankou útočník Thierry Henry. Tisk tak současný tým často kriticky srovnává s veleúspěšným výběrem, který v roce 1998 ovládl domácí MS a o dva roky později i ME v Belgii a Nizozemsku.

Toulalan se zastal i trenéra Raymonda Domenecha, který sice podle médií stále balancuje na hranici odvolání, na lavičce už ovšem panuje šest let. "Vůbec si nezaslouží tuhle skepsi. Oceňuji ho jako člověka a mám ho rád jako kouče, tahle atmosféra mu určitě také leze na nervy."

Šestadvacetiletý záložník i přes rozpačitou kvalifikaci věří, že Francie v Jihoafrické republice postoupí minimálně do čtvrtfinále. Nejprve ovšem musí změřit ve skupině A síly s domácím týmem, Mexikem a Uruguayí.

Reklama

Související témata: