Hlavní obsah

Francouzského fotbalistu Ribéryho vyslýchali kvůli prostitutce

PAŘÍŽ

Zhruba dva měsíce před začátkem mistrovství světa hrozí fotbalové reprezentaci Francie sexuální skandál. Jak uvedl deník L'Équipe, v sobotu byli vyslýchání dva hráči národního týmu kvůli údajným kontaktům s nezletilou prostitutkou z jednoho pařížského nočního klubu. Jedním z nich byl záložník Bayernu Mnichov Franck Ribéry.

Článek

"Ano, byl vyslechnut v týdnu jako svědek. Pro nás tím tato záležitost končí," řekla agentuře AFP Ribéryho právní zástupkyně Sophie Bottaiová. Podle ní nebyl fotbalista z ničeho obviněn. Vyslýchán byl kvůli své známosti s člověkem, jenž má blízko k organizátorovi sítě dívek poskytujících sexuální služby.

Sportovní deník L'Équipe napsal, že jeden z fotbalistů, ofenzivní záložník, pravidelný vztah s prostitukou přiznal. Když si s ní loni začal, netušil prý, že ještě není plnoletá. Hrozí mu tříměsíční vězení a pokuta 45.000 eur (asi 1,1 milionu korun).

V centru vyšetřování je pařížský podnik, v němž jsou prý fotbaloví profesionálové častými hosty. Podle L'Équipe má být v příštích týdnech v této souvislosti vyslechnut ještě jeden člen národního mužstva. Dva tito hráči působí v zahraničí, jeden v klubu v jižní Francie.

Prezident Francouzského fotbalového svazu Jean-Pierre Escalettes se zatím nechtěl k případu příliš vyjadřovat. "Probíhá vyšetřování a já o něm nemám žádné informace. Momentálně to nemohu komentovat," řekl.

Reklama

Související témata: