Hlavní obsah

Blanc se chystá převzít francouzskou fotbalovou reprezentaci

PAŘÍŽ

Laurent Blanc má cestu k trenérskému postu ve francouzské reprezentaci volnou. Svazové vedení se dohodlo s Bordeaux na jeho uvolnění. V týmu loňského mistra skončil čtyřiačtyřicetiletý kouč minulý týden, přestože zde měl smlouvu až do léta 2011. Bordeaux proto požadovalo po francouzském svazu finanční kompenzaci.

Článek

"Svaz se prostřednictvím prezidenta Jeana-Pierrea Escalettese dohodl s Girondins Bordeaux v otázce angažování Laurenta Blanka jako kouče reprezentace," stojí v prohlášení svazu.

Na lavičce národního týmu Blanc vystřídá Raymonda Domenecha, jenž si derniéru odbude na mistrovství světa v Jihoafrické republice. Přestože Francouzi skončili na minulém šampionátu druzí, Domenech byl za svou práci v průběhu šestiletého období často kritizován.

Blanc dovedl jako kapitán Francii k titulům mistrů světa (1998) i Evropy (2000). V trenérské roli začal před třemi lety v Bordeaux a loni s týmem, v němž působí také český reprezentant Jaroslav Plašil, dokázal prolomit dlouholetou nadvládu Lyonu. V tomto ročníku Ligy mistrů vypadlo Bordeaux ve čtvrtfinále po vyřazení právě s Lyonem a v domácí soutěži skončilo až šesté bez nároku na start v evropských pohárech.

Reklama

Související témata: