Hlavní obsah

Bayern nepustí Ribéryho na francouzskou disciplinárku

MNICHOV

Bayern Mnichov nepustí svou hvězdu Francka Ribéryho do Francie, kam si ho na 17. srpna předvolala disciplinární komise národního svazu. Sedmadvacetiletý záložník má disciplinárce vysvětlit kontroverzní události uvnitř týmu na mistrovství světa v Jihoafrické republice.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Smutný fotbalista Bayernu Mnichov Franck Ribéry

Článek

Spolu s Ribérym se měli před komisí objevit kapitán Patrice Evra, Nicolas Anelka, Eric Abidal a Jérémy Toulalan. Těchto pět hráčů bylo podle svazu hlavními původci atmosféry v týmu, která vyvrcholila bojkotem jednoho tréninku. K protestu došlo poté, co byl kvůli urážce trenéra Raymonda Domenecha z mužstva vyhozen útočník Anelka.

Minimálně Ribéry však za týden na disciplinárce vypovídat nebude. "S tímhle předvoláním nesouhlasíme. Podle pravidel FIFA musejí kluby uvolňovat své hráče jen v termínech daných mezinárodním kalendářem, což není tento případ," uvedli představitelé Bayernu v tiskovém prohlášení. Předseda představenstva mnichovského klubu Karl-Heinz Rummenigge už o postoji vedení informoval prezidenta francouzského svazu Fernanda Duchaussoye.

Den před jednáním disciplinárky hraje Bayern pohárový zápas proti Germanii Windeck, 20. srpna pak zahájí bundesligu utkáním s Wolfsburgem.

Reklama

Související témata: