Hlavní obsah

VIDEO: Plašil dal patičkou gól, ale porážku fotbalistů Bordeaux neodvrátil

PAŘÍŽ

Český záložník Jaroslav Plašil neodvrátil svou první brankou v sezóně nedělní porážku fotbalistů Bordeaux 1:2 doma s Toulouse. Girondins tak pod novým trenérem Jeanem Tiganou, který nahradil reprezentačního kouče Laurenta Blanka, nebodovali ani v druhém ligovém kole.

Foto: Regis Duvignau, Reuters

Jaroslav Plašil z Bordeaux oslavuje svůj gól proti Toulouse.

Článek

Osmadvacetiletý Plašil ukázal fanouškům svou technickou zdatnost, když centr z levé strany usměrnil do branky efektně patičkou. Svým celkově třetím gólem od loňského příchodu do Bordeaux vyrovnal tři minuty po přestávce na 1:1. Dokázal tak zareagovat na gól Nora Braatena, který domácí zaskočil trefou v třetí minutě nastavení prvního poločasu. Vítězství hostům zajistil gólem v 82. minutě Didot.

"Je k vzteku ztratit doma body. Moje branka tak neměla smysl. Musíme hrát celých zápas a ne jen poločas. Po těch dvou prohrách ale nesmíme ztrácet hlavu. Je třeba zachovat si optimismus a dál tvrdě pracovat," citují Plašila oficiální stránky klubu.

Toulouse tak má po dvou kolech plný bodový zisk stejně jako nováček Caen, který poté, co na úvod šokoval vítězstvím nad mistrovským celkem z Marseille, získal další cennou výhru nad Lyonem. Úřadující vicemistři dokázali díky Gomisovi v Caen dvakrát vyrovnat, na povedený volej N'Diayeho ze 77. minuty už odpovědět nedokázali a prohráli 2:3.

Francouzská fotbalová liga - 2. kolo:
Bordeaux - Toulouse 1:2 (48. Plašil - 45.+3 Braaten, 82. Didot), Caen - Lyon 3:2 (2. Arabi, 16. Yatabaré, 77. N'Diaye - 6. a 23. Gomis), Lille - Paris St. Germain 0:0.

Reklama

Související témata: