Hlavní obsah

Francouzský kapitán Evra se odvolal proti trestu na pět zápasů

PAŘÍŽ

Kapitán francouzské fotbalové reprezentace Patrice Evra se odvolal proti zákazu startu v pěti utkáních národního týmu. Obránce Manchester United byl minulý týden potrestán s dalšími hráči za to, že na mistrovství světa v Jihoafrické republice odmítli jeden den trénovat na protest proti vyřazení útočníka Nicolase Anelky z týmu.

Foto: Charles Platiau , Reuters

Patrice Evra s trenérem Raymondem Domenechem.

Článek

Evru o trestu podle jeho právníka stále nikdo oficiálně nevyrozuměl ani mu distanc nezdůvodnil. Advokát Jean-Yves Foucard uvedl, že Evra nesouhlasí s trestem pro jednotlivce, protože je zřejmé, že bojkot tréninku byl kolektivním rozhodnutím. Podle Fourcada by mělo odvolání výkon trestu přerušit, takže nový kouč francouzský fotbalistů Laurent Blanc by mohl devětadvacetiletého hráče povolat k zářijovým utkání evropské kvalifikace proti Bělorusku a Bosně a Hercegovině.

Zástupci francouzské federace takovou možnost zamítli. "Disciplinární komise rozhodla, že trest nelze ani dočasně odložit. Verdikt jsme dnes odeslali včetně zdůvodnění," řekl v pondělí večer mluvčí federace.

Evra byl jedním ze čtyř potrestaných hráčů. Nejdelší distanc dostal Anelka, který za údajně vulgární urážení trenéra Raymonda Domenecha nesmí nastoupit v 18 reprezentačních zápasech. Za bojkot tréninku byli s Evrou potrestáni záložník Franck Ribéry na tři a Jérémy Toulalan na jeden zápas.

Reklama

Související témata: