Hlavní obsah

Ribéry se nakonec proti trestu od francouzské federace neodvolá

PAŘÍŽ

Proti trestu francouzské fotbalové federace za rebelii na mistrovství světa se po kapitánovi Patricu Evrovi chystal odvolat i Franck Ribéry, Nakonec to ale záložník Bayernu Mnichov neudělá. Přesto, že se mu nelíbí, že nemůže hrát za reprezentaci v příštích třech zápasech kvůli trestu za to, že celý tým na šampionátu v Jihoafrické republice odmítl jeden den trénovat na protest proti vyřazení útočníka Nicolase Anelky z kádru.

Foto: ČTK/AP

Franck Ribéry

Článek

"Ribéry tento trest nepřijímá. Pokud federace své rozhodnutí nepřehodnotí, budeme to řešit formou odvolání," prohlásil pro dnešní vydání deníku Le Parisien hráčův právník Jean-Didier Lange, podle kterého je trest nespravedlivý. Ribéry byl prý připraven přijmout trest například v podobě veřejně prospěšné činnosti.

O několik hodin později však v prohlášení pro agenturu Reuters Lange uvedl, že se Ribéry nakonec neodvolá. "Neučiní tak, přestože s trestem nesouhlasí," řekl Lange.

Proti pětizápasovému trestu se již v pondělí odvolal kapitán Evra. Ten podle advokáta Jean-Yvese Foucarda nesouhlasí s trestem pro jednotlivce, protože je zřejmé, že bojkot tréninku byl kolektivním rozhodnutím.

Potrestáni byli i Anelka, který za údajně vulgární urážení trenéra Raymonda Domenecha nesmí nastoupit v 18 reprezentačních zápasech, a Jérémy Toulalan. Ten dostal distanc na jeden zápas.

Všichni tak přijdou o zářijový start evropské kvalifikace proti Bělorusku a Bosně a Hercegovině. Trenér Laurent Blanc oznámí nominaci ve čtvrtek.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články