Hlavní obsah

Lille po 13 zápasech našlo přemožitele a vede už jen o tři body

PAŘÍŽ

Fotbalisté Lille poprvé od konce října našli ve francouzské lize přemožitele. Po prohře 0:1 s Montpellierem ve 24. kole vedou tabulku již jen o tři body před obhájcem titulu Marseille. Navíc poprvé od 3. kola vyšli střelecky naprázdno.

Článek

Tým z Lille naposledy v lize padl 24. října, kdy doma nestačil na Marseille. Od té doby v lize z třinácti zápasů jen čtyřikrát remizoval a prohrál pouze ve francouzském Ligovém poháru právě s Montpellierem. Ten i dnes ukázal, že na lídra tabulky umí, a vyhrál zásluhou gólu Belhandy z 84. minuty. Český stoper David Rozehnal zůstal mezi náhradníky Lille.

Už v pátek Lyon přehrál Nancy 4:0, zazářil však především autor závěrečné branky Jimmy Briand. Ten v předposlední minutě předvedl famózní střelu přes hlavu a ještě více rozradostnil domácí fanoušky. Rázem si řekl o srovnání s podobnou střelou Wayna Rooneyho z Manchesteru United, který minulý víkend zařídil nůžkami výhru v derby s Manchesterem City. "Jeho gól byl určitě hezčí, protože byl vítězný a navíc v derby. Ale to nic nemění na tom, že mám ze svého gólu velkou radost," řekl po zápase Briand.

Francouzská fotbalová liga - 24. kolo:
Montpellier - Lille 1:0 (84. Belhanda), Nice - Paris St. Germain 0:3 (25. Giuly, 44. Hoarau, 74. Armand), Toulouse - Rennes 1:2 (61. vlastní Théophile-Catherine - 45. M'Vila, 87. Montaňo).

Reklama

Související témata: