Hlavní obsah

Jsem šokovaný, zranil jsem blízké lidi, omlouvá se Ribéry ze rebélii v Africe

PAŘÍŽ

Rebel se kaje za své hříchy. Tak by se dalo popsat počínání hvězdného záložníka Francka Ribéryho, který se poprvé vrátil do národního týmu Francie od krachu na mistrovství světa v Jižní Africe, kde byl jedním z aktérů rebélie proti trenérovi Raymondu Domenechovi. Za svoje chování z loňského léta se nyní veřejně omluvil.

Foto: ČTK/AP

Franck Ribéry se těší na návrat do reprezentace.

Článek

Politování nad svými činy sepsal v oficiálním prohlášení, které uveřejnil Francouzský fotbalový svaz.

“Je zřejmé, že jsem v roce 2010 hrozně selhal ve všech směrech. Nebudu ani mluvit o zraněních, která mě neustále pronásledují. Jde o můj soukromý život, ale především o mé chování coby profesionálního fotbalisty. Vydal jsem se po špatných cestách a zbloudil jsem. Zranil jsem lidi, kteří jsou mi velmi blízcí. Jsem zklamán a dokonce šokován. A proto se chci omluvit,” píše Ribéry v prohlášení.

“Dres národního týmu jsem měl vždy ve svém srdci. Přeji si, abych mohl co nejvíce pomoct týmu a byl platným hráčem v takovém duchu, jaký bude trenér vyžadovat. Měl jsem velké štěstí, že jsem byl ve Francii oceňovaný a milovaný. Vztah s fanoušky jsem ztratil a hodně jsem trpěl. Teď ho chci zpátky. Vím, že se to neobejde bez váhání a možná i pískotu, ale udělám vše, abych toho dosáhl,” uvedla mimo jiné hvězda Bayernu Mnichov.

Francouzskou reprezentaci čeká v pátek kvalifikační duel v Lucembursku o postup na Euro 2012. Poté se střetne v přátelském utkání s Chorvatskem. Ribéry se spolu s dalším "hříšníkem" Evrou vracejí do národního týmu po sedmi zápasech.

Reklama

Související témata: