Hlavní obsah

Nejkrásnější oslavy v životě, liboval si mistr Francie Rozehnal

Nejkrásnější oslavy v životě, liboval si mistr Francie Rozehnal Stoper francouzského OSC Lille David Rozehnal (30) se stal v sobotu francouzským mistrem a zkompletoval tak jako vítěz poháru cenné double. Ještě v neděli odpoledne po oslavách v centru města vyrazil do Hamburku, který ho do Francie zapůjčil na hostování, jednat o svojí budoucnosti. Cestou poskytl Právu a Sportu.cz exkluzivní rozhovor...

Foto: Reuters

Fotbalisté Lille triumfálně projíždějí městem při oslavách mistrovského titulu.

Článek

Jaké byly oslavy v Lille?

Skvělé. Nejkrásnější, jaké jsem kdy zažil. V neděli jsme se sešli v tréninkovém centru a otevřeným autokarem projížděli městem, pro které to je obrovská událost. V centru jsme pak slavili s tisícovkami fanoušků. Vždyť Lille získalo titul po sedmapadesáti letech. Náramně jsem si to užil.

V Belgii, kde jste byl také mistrem s FC Burggy, nebyly oslavy tak mohutné?

Kdepak, tam jsme titul i vítězství v Belgickém poháru oslavili na stadiónu a pak na společném posezení s nejbližšími. Ani v Itálii, kde jsem získal Italský pohár s Laziem, to nebylo tak mohutné.

Zápas jste proseděl na lavičce. Prožíval jste ho vzhledem k boji o titul hodně emotivně?

Celá lavička to prožívala. My jsme věděli, že nám za určitých okolností stačí remíza a budeme slavit. V Parku princů jsme proti St. Germain dvakrát vedli, domácí dvakrát vyrovnali, ale jeden gól dali z jasného ofsajdu. Asi minutu před koncem jsme se dozvěděli, že Marseille jen remízovalo s Valenciennes a my už jen čekali na závěrečný hvizd, abychom vběhli na trávník a mohli se radovat. V tu chvíli už jsme byli mistry.

Dostali jste hned pohár a medaile?

Kdepak, to nás čeká v neděli doma po utkání s Rennes. Už se těším, oslavy budou pokračovat. Přeci jenom bez poháru to není takové.

Fanoušci Lille slaví mistrovský titul.foto: Reuters

Byli se na vás v Parku princů podívat manželka Petra se synem Lukou?

Manželka viděla finále Francouzského poháru, s Lukou jsou doma v Olomouci.

Vzpomněl jste si v Parku princů, že jste tu hrával za Paris St. Germaine?

Samozřejmě, byly to krásné dvě sezóny. Paříž máme s manželkou rádi i jako město. Pro mne bylo symbolické, že jsme titul završili právě tady.

Jak jste vůbec spokojen s končící sezónou?

Určitě patří k mým nejúspěšnějším a nejlepším. Mám první double v kariéře. Odehrál jsem ve všech soutěžích za Lille sedmadvacet zápasů a dal jeden ligový gól. Samozřejmě bych si přál, aby těch zápasů bylo víc, ale vzhledem k tomu, co mému hostování předcházelo, je to úžasné.

Pořád nesete trpce, že vás v Hamburku nechávali sedět na tribuně?

To nemá rád žádný fotbalista. Nabídka z Lille proto byla vysvobozením. Neodehrál jsem sice všechno, ale v Lille jsem cítil, že mne tu chtějí. Věděl jsem, do čeho jdu a cítil jsem důvěru trenéra i respekt spoluhráčů. Cítím se tam opravdu dobře.

V době, kdy spolu hovoříme, ale jedete do Hamburku. Co vás tam čeká?

V pondělí tam mám schůzku se zástupci vedení klubu a svým manažerem ze Sport Invest Group. Budeme jednat o mé budoucnosti. Rád bych se do Hamburku vrátil, ale pochopitelně bych chtěl hrát, přesněji dostat šanci. V Lille jsme to teď detailně neprobírali, soustředili jsme se na boj o titul, ale trenér mi před tím řekl, že by mne tam chtěl. Uvidím, co bude.

Reprezentace se chystá na Kirin Cup do Japonska. Neříkáte si, že byste jako francouzský mistr, což se před tím povedlo jen Šmicrovi s Lens a Barošovi s Lyonem, mohl dostat pozvánku?

Tak tohle vůbec neřeším. Samozřejmě platí, že budu rád reprezentovat, protože to je vrchol, ale v tuto chvíli, jak říkával trenér Brückner, si užívám svých pět minut slávy.

Prozradíte, kam se chystáte na dovolenou?

Zařizovala ji manželka Petra, pojedeme se synem a přáteli na Krétu, kde jsme spolu byli kdysi za sovobodna.

Reklama

Související témata: