Hlavní obsah

I kdybych hrál stabilně, do reprezentace už se nedostanu, myslí si Rozehnal

Fotbalový obránce David Rozehnal se obává, že pod současným trenérem reprezentace Michalem Bílkem se do národního týmu nevrátí. Momentálně zraněný zadák francouzského Lille, s nímž minulou sezónu slavil ligový triumf, si prý uvědomuje, že do Bílkových plánů nezapadá, i kdyby v klubu hrál pravidelně.

Foto: Petr Horník, Právo

David Rozehnal

Článek

Rozehnal sice na reprezentaci nezanevřel, ale nevylučuje, že v listopadu 2009 se při přípravném turnaji ve Spojených arabských emirátech v jejím dresu možná objevil naposledy v kariéře. Od nepovedeného klání, kde Češi podlehli domácímu výběru i Ázerbájdžánu, Rozehnal další pozvánku do národního týmu nedostal.

Nijak tragicky to podle svých slov nebere. "Myslím, že s mým fotbalem není žádný problém. Trenér (Bílek) prostě jen preferuje jiné hráče," uvedl jednatřicetiletý stoper v rozhovoru pro francouzský server www.ligue1.com.

Návrat do národního týmu marně vyhlíží už téměř dva roky, místo něj ve středu obrany nastupují Tomáš Sivok, Roman Hubník nebo Jan Rajnoch. V minulé sezoně Rozehnalovi nepomohlo ani to, že s Lille získal francouzský titul, přestože neměl pevné místo v základní sestavě a v domácí soutěži nasbíral pouze 13 startů.

"Ale i kdybych hrál v Lille pravidelně, nebyl bych do reprezentace vybraný," citoval server rodáka z moravských Kožušan, který v národním týmu odehrál 60 zápasů a objevil se na evropských šampionátech v letech 2004 a 2008 a na mistrovství světa 2006.

Bývalý hráč Olomouce, Brugg, Paris St. Germain, Newcastlu, Lazia Řím a Hamburku si uvědomuje, že další starty už možná nepřidá. "Nikdy jsem neřekl, že v reprezentaci končím, ale abych byl upřímný, tak teď myslím jen na Lille a svůj vlastní fotbal a moc se nestarám o národní tým. Možná to jsou trochu silná slova, ale je to realita a už jsem se s tím smířil. V reprezentaci jsem zažil dobré roky, teď mám před sebou snad ještě nějaké dobré roky v klubu," uvedl Rozehnal, který je nyní asi na měsíc na marodce s operovaným kolenem.

Reklama

Související témata: