Hlavní obsah

Nejlepší střelec v historii Česka Jan Koller definitivně končí s fotbalem

PRAHA/CANNES

Je nejlepší střelec českého fotbalového týmu v jeho historii. Do sítě soupeřů nastřílel za nároďák uctyhodných 55 gólů a nikdo ho jen tak nenapodobí. Jan Koller, bývalý hráč Sparty, Anderlechtu a Dortmundu ve středu definitivně oznámil konec kariéry, a to i přesto, že s francouzským Cannes měl podepsanou smlouvu ještě na další rok. Excelentního kanonýra zradilo zdraví.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Jan Koller při loučení s reprezentační kariérou.

Článek

"Od dubna jsem si toho užil dost. Nejdříve problémy s lýtkovým svalem, pak nějaké potíže se srdcem, a když už jsem se začal připravovat na novou sezónu, tak mi prasknul stehenní sval. To bylo poslední varování, že nastal čas odejít," řekl Koller.

Z náhlého konce úspěšné fotbalové dráhy prý není nijak zklamán. "Připravoval jsem se na to už nějaký čas, teď to ze mě spadlo a začínám plánovat budoucnost," uvedl v telefonickém rozhovoru z Cannes.

Vedení klubu to akceptovalo

Vedení klubu i fanoušci se o jeho rozhodnutí dozvěděli ve středu ráno. "Ještě jsem ani nestačil mluvit s žádnými novináři. Pouze jsem to oznámil na vedení klubu, které moje rozhodnutí akceptovalo," řekl Koller.

Dvoumetrový fotbalista prošel během kariéry Spartou, Lokerenem, Anderlechtem, Dortmundem, Monakem, Norimberkem a ruskou Samarou. Za reprezentaci odehrál 91 utkání, vstřelil v nich 55 gólů a stal se nejlepším střelcem reprezentační historie.

Klasický obrázek Jana Kollera. foto: www.ascannes.info

Právě v národním mužstvu slavil největších úspěchy, na ME 2004 v Portugalsku obsadil s týmem třetí místo. Mistrovské tituly získal v české, belgické a německé lize.

Reklama

Související témata: