Hlavní obsah

Plašil vstřelil nejrychlejší gól ročníku francouzské ligy

BORDEAUX

Reprezentační záložník Jaroslav Plašil vstřelil nejrychlejší gól této sezóny francouzské ligy. Český fotbalista pomohl Bordeaxu k vítězství 2:0 nad Nancy a hráči Girondins se posunuli v tabulce o dvě místa.

Foto: Bob Edme, ČTK/AP

Jaroslav Plašil v dresu Bordeaux

Článek

Fotbalisté Bordeaux se krátce po úvodním výkopu dostali k brance soupeře. Střelu Belliona sice brankář Assembé vyrazil na tyč, jenže míč do sítě svou první brankou v ročníku poslal z dorážky devětadvacetiletý kapitán domácích Plašil. Od úvodního hvizdu uplynulo jen 16 sekund.

Náskok ještě ve druhé půli zvýraznil po přihrávce rodáka z Opočna brazilský stoper Henrique. Bordeaux dokázalo podruhé za sebou zvítězit a postupně se posunuje směrem k horní polovině tabulky, kam by podle předpokladů mělo patřit.

Bohatý Paris St. Germain nedopustil po prohře s Marseille (0:3) a v Evropské lize se Salcburkem (0:2) další blamáž a Auxerre doma porazil 3:2. Hosté sice v 59. minutě vyrovnali na 1:1, hráči PSG ale dvěma góly rozhodli o své výhře. V tabulce je pařížský tým o tři body za prvním Montpellierem.

Francouzská fotbalová liga - 16. kolo:
Bordeaux - Nancy 2:0 (1. Plašil, 52. Henrique), Paris St. Germain - Auxerre 3:2 (52. Jallet, 76. Ménez, 80. Nené z pen. - 59. Oliech, 87. Dudka), Lyon - Toulouse 3:2 (39. Koné, 52. Ederson, 66. Lopéz z pen. - 68. Bulut, 75. Sissoko).

Reklama

Související témata: