Hlavní obsah

Ve Francii prý asistent sudího rasisticky urazil marockého hráče

Marocký záložník týmu Auxerre Kamel Šafní podal stížnost na policii i francouzskému fotbalovému svazu kvůli rasistické urážce od asistenta rozhodčího v sobotním ligovém zápase s Brestem. Údajně mu řekl "Vypadni, Arabe" poté, co si Šafní u něj stěžoval, že nesignalizoval faul na jeho spoluhráče. Incident už začala vyšetřovat nejvyšší francouzská ligová soutěž (LFP).

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Kouč Auxerre Laurent Fournier

Článek

"Byl to jasný faul, on ho neodmával, tak jsem šel za ním a řekl mu, že to není v pořádku. A on mi řekl: Vypadni, Arabe," popsal pro list L'Equipe marocký reprezentant, jak se údajně zachoval asistent Johann Perruaux. Když to šel oznámit hlavnímu sudímu, dostal žlutou kartu a následně druhou za protesty.

"Doufám, že s ním (Perruauxem) liga zahájí disciplinární řízení. Pokud mi neuvěří, už nemám ve francouzském fotbale co dělat. Jsem pobouřen. Přesáhlo to hranice sportu," prohlásil devětadvacetiletý Maročan. Podle svých slov má na incident s asistentem svědky, a to i z řad soupeře z Brestu.

Podle prohlášení LFP prezident francouzské ligy Frederic Thiriez konzultoval situaci s šéfem Auxerre, ale i hlavou rozhodčích Marcem Battou a hlavním sudím zápasu Tonym Chapronem. Po vzájemné dohodě nechal zahájit vyšetřování, které má "věc osvětlit, jak nejrychleji to bude možné".

Hlavní sudí po zápase vyloučil, že by jeho kolega něco takového řekl. Klub Auxerre dal lize podnět na zahájení disciplinárního řízení a ta už oznámila, že se případem začne ihned zabývat.

Reklama

Související témata: