Hlavní obsah

Novák: Rozhodnou brankáři

PRAHA

Eduard Novák sehrál stovky utkání za kladenský hokejový klub, a jako trenér strávil i nějaký čas na lavičce hokejistů Plzně. Dobře tedy zná prostředí obou klubů, které si to v pátečním vzájemném souboji rozdají o postup do play-off. V komentáři pro Sport.cz se svěřil se svými postřehy před důležitým zápasem. BOJ O PLAY-OFF OČIMA EDUARDA NOVÁKA

Foto: ČTK/Dan Krzywoň

O postup do play-off si to rozdají hokejisté Kladna a Plzně

Článek

"Obě dvě mužstva jsem kdysi trénoval, ale od té doby se toho dost změnilo a mohu tak síly obou celků posoudit jen z pohledu nezaujatého diváka. Pečlivě ale sleduji výsledky obou týmů a tak snad mohu posoudit jejich šance ve vzájemném zápase o postup do play-off .

Myslím, že karty jsou pro oba týmy otevřeny a o výsledku zápasu rozhodnou výkony brankářů. O kvalitách Romana Málka v Plzni asi není pochyb, takže bude především záležet , zda těžkou situaci zvládnou gólmani Kladna. Ať už půjde o současnou jedničku Miroslava Kopřivu nebo jeho náhradníka.

.:ANKETA:
Kdo nakonec postoupí do play-off? Hlasujte na konci článku

Co se týče hráčského kádru, myslím, že jsou obě mužstva vcelku vyrovnaná. Přesto je takzvaným papírovým favoritem přece jen Plzeň. Západočechy jsem viděl při utkání v Kladně a udělali na mne dobrý dojem. Jejich postavení v tabulce určitě neodpovídá kvalitě kádru.

Plzeňské hokejisty bude v pátek hnát do play-off domácí publikum, což nemusí být nutně výhoda. Když hraje mužstvo v takovém důležitém zápase doma, tak jej zpravidla svazuje fakt, že ´musí´ vyhrát. A když se pár akcí nepovede, hráči by mohli dost znervóznět.

Toho by mohlo využít Kladno. Předpokládám, že do utkání půjde především s defenzivní taktikou a pokud přečká ten úvodní nápor domácích, má šanci na úspěch. Jako Kladeňák bych jim to samozřejmě přál, ale budou to mít velmi těžké."

Eduard Novák
* 27. 11.1946. Během aktivní kariéry odehrál jako útočník v lize 16 sezón. S počtem 354 gólů patří do elitní společnosti Klubu hokejových střelců. Mistrem světa 1976 a 1977, pětkrát získal v dresu Kladna ligový titul.

Reklama

Související témata: