Hlavní obsah

Indiana porazila v dramatickém závěru Philadelphii

NEW YORK

Úspěšný pokus Jermaina O'Neala necelé dvě vteřiny před koncem prodloužení přinesl basketbalistům Indiany vítězství v pondělním zápase NBA nad Philadelphií. Domácí, jejichž nejlepším střelcem byl Allen Iverson s 32 body, prohráli šestý zápas z posledních sedmi. Indiana naopak výhrou 105:104 v nastaveném čase po dvou porážkách znovu uspěla.

Foto: Internet

Tracy McGrady i tímto košem pomohl Orlandu k pondělnímu vítězství nad New Yorkem.

Článek

O´Neal vstřelil sedm ze svých 17 bodů v prodloužení, vítězný míč prolétl obroučkou přesně 1,6 vteřiny před sirénou. O´Neal byl v prodloužení postrachem 76ers, vyfaulovali se na něm Derrick Coleman a Kenny Thomas. "V závěru jsme přišli o dva výtečné obránce, to se muselo projevit," litoval jejich ztráty kouč Philadelphie Larry Brown.

Ještě před O´Nealovou trefou ale mohl rozhodnout Keith Van Horn, který zkoušel štěstí těsně před vypršením limitu, ale v časové tísni byl jeho trojkový pokus příliš dlouhý. Sixers v posledních sedmi utkáních jen jednou vyhráli.

Válečníci bez Welsche

Tým Golden State bez Jiřího Welsche v sestavě porazil Miami 99:85. Válečníci posledních šest utkání prohráli, ke včerejší výhře je přivedli zejména Gilbert Arenas a Antawn Jamison. Arenas oslavil své 21. narozeniny 22 body, Jamison vstřelil stejný počet bodů, 14 z nich proměnil v závěrečné čtvrtině.

Arenas hraje v NBA druhým rokem, ale vypadá to, že se začíná v sestavě Warriors zabydlovat. "Tenhle rok je úplně jiný, jako noc a den. Daří se mně i celému týmu. Už jsme zkušenější, nechováme se jako zelenáči. Myslím, že Válečníci jsou na nadějné cestě stát se jedním z elitních celků ligy," vykládal Arenas.

Jordan znovu zářil

Další výborný výkon předvedl devětatřicetiletý Michael Jordan, v pondělí oceněný titulem Hráč týdne. V dresu Washingtonu odehrál v Bostonu 40 minut, během nichž nastřílel 19 bodů a 11 míčů doskočil. Ještě lépe se střelecky dařilo Jerrymu Stockhouseovi, který konto domácích zatížil 37 body.

Bostonu se nepodařila odveta za říjnový debakl, při němž s Washingtonem prohrál o 45 bodů. "Věděli jsme, že mají motivaci. Ze začátku předvedli výborný výkon, nám se zdálo, že v první půli hrajeme hrozně," okomentoval zápas Stackhouse. Druhý poločas se ale Washingtonu vydařil a zápas otočil.

"Jerry byl úžasný především ve čtvrté čtvrtině, když jsme ho opravdu potřebovali," pochválil svého nejlepšího střelce trenér Doug Collins.

O rozhodující body se ovšem v závěru postaral Jordan. Legendární basketbalista proměnil za stavu 93:95 dvoubodový pokus, při němž ho navíc soupeř fauloval. Veterán pak chladnokrevně využil i trestný hod a Washington se jeho zásluhou dostal 32 sekund před koncem do vedení.

Reklama