Hlavní obsah

VIDEO: Brazilec nařčený ze znásilnění vyřadil Inter. Ranieri za to hlavou zatím nezaplatil

Milán

Zatím Claudio Ranieri za vyřazení z Champions League hlavou nezaplatil. Zatím... Otázkou je, co se bude dít v následujících dnech a týdnech. A hlavně co přijde po skončení sezóny, jestliže milánský Inter skončí po sedmi letech bez zisku jakékoli trofeje. „Zatím jsem tady,“ hlesl kouč „Nerazzurri“ poté, co jeho tým v dramatické osmifinálové zápletce sice Marseille porazil, ale vítězství 2:1 mu k postupu nestačilo, takže v Lize mistrů končí.

Gólové momenty zápasu Inter Milán - Marseille

 
Článek

Před dvěma lety vyhrál kontroverzní portugalský kouč José Mourinho s Interem Ligu mistrů, po dvou letech se milánský klub zmítá v jedné velké mizérii. V Serii A se topí na sedmé příčce s osmibodovou ztrátou na třetí Lazio, z Champions League se v úterní noci poroučel už v osmifinále. Po trefě Brazilce ve službách Marseille Brandaa nařčeného ve Francii ze znásilnění...

Prezident vyhazov neplánuje. Zatím...

„Ranieri není na vině. Nebylo to o nějaké trenérově chybě, ale o štěstí, které měl jeho francouzský kolega Deschamps. Kdybychom ztratili kupříkladu čtyřbrankový náskok, mohl bych ho vinit, ale takhle si odsouzení, natož pak rozsudek nezaslouží. Zvláště, když jsme byli v obou osmifinálových zápasech lepším týmem," zachovával i po vyřazení z Ligy mistrů až překvapivý klid prezident milánského Interu Massimo Moratti.

Ranieriho poprava se tudíž nekoná, i když vyřazení z Ligy mistrů představuje pro Inter další tvrdou ránu. „Zatím jsem tady, ale to je také všechno, co mohu říci," promlouval zkormoucený kouč Interu poté, co jeho tým sice v nastaveném čase z penalty nařízené za faul gólmana vítězný gól vstřelil, ale výhra 2:1 mu k postupu nestačila. V Marseille totiž 0:1 prohrál...

„Pokud bude chtít prezident Moratti trenéra vyměnit, poděkuji mu za příležitost, kterou jsem tady dostal," přidal posléze, neboť sám tuší, že podobné nezdary se v Interu neodpouští.

Inter prý revoluci nepotřebuje

Přesto se hned po vyřazení díval do budoucna. „V této sezóně jsme měli a máme výpadky. Hlavně psychické, které přicházejí a zase odcházejí. Není to super dobrý rok, ale Inter přesto žádnou revoluci nepotřebuje. Postačí jen určitá restrukturalizace, aby zase figuroval tam, kam patří," meditoval nad budoucností svou i „Nerazzurri" trenér Ranieri, pro něhož teď bude hlavním úkolem dosáhnout v Serii A na třetí příčku.

„Nic jiného nám nezbývá, i když to bude nesmírně těžké. Zvláště teď, kdy jsme vypadli z Champions League, což je pro nás obrovská rána," uvědomoval si i kapitán Interu Javier Zanetti.

I já už na San Siru prohrál, nevadilo Deschampsovi

Zatímco v táboře Interu vládl v úterní noci neskonalý smutek, Marseille zažívala obrovskou euforii. A trenér Didier Deschamps tuplovanou...

„Před zápasem mi jeden z italských novinářů připomínal, že jsem na San Siru během pěti let nikdy neprohrál ani jako hráč, ani později jako trenér," básnila někdejší hvězda Marseille a turínského Juventusu a později trenér francouzské reprezentace i třeba Juve. „Teď už to neplatí, prohrál jsem tady, ale i tak jsme dosáhli něčeho mimořádného. My, malý klub z Marseille jsme vyřadili evropského velikána Inter, který před necelými dvěma lety vyhrál Champions League," nijak nezakrýval blaženost, kterou se opájel.

Brazilec viněný ze znásilnění rozhodl

„Věděli jsme, že nám v odvetě stačí vstřelit jeden gól a tomu jsme přizpůsobili taktiku. A Brandao ho skutečně vstřelil," děkoval brazilskému útočníkovi, který se po ročním hostování v domovském Cruzeiru a Grêmiu vrátil zpět do Francie, kde čelil obvinění ze znásilnění třiadvacetileté ženy.

Do sestavy Marseille se hned vrátil a na San Siru rozhodl gólem ve druhé minutě nastavení o postupu francouzského klubu.

„Bojovali jsme a dosáhli něčeho zcela mimořádného. Už teď jsme překročili cíl, který jsme si dali, těžké časy Marseille jsou pryč. A naše poslední slovo v Lize mistrů to být nemusí," nechal se hned na San Siru slyšet Deschamps.

Reklama

Související témata: