Hlavní obsah

Ibrahimovic se v Paris St. Germain již dohodl na smlouvě

Milán

Švédský útočník Zlatan Ibrahimovic přijal nabídku smlouvy v Paris St. Germain. Zkompletuje tak přestup v hodnotě 65 miliónů eur, v rámci kterého se do Francie přesunul spolu s brazilským obráncem Thiagem Silvou z AC Milán.

Foto: ČTK

Zlatan Ibrahimovič zase mění dres. Působit bude v Paris St. Germain.

Článek

Přestup obou fotbalistů potvrdil majitel milánského týmu Silvio Berlusconi už minulý čtvrtek. Thiago Silva se v bohatém pařížském klubu na smlouvě dohodl v sobotu, známému švédskému kanonýrovi trvala jednání o tři dny déle. Zítra ho klub představí na tiskové konferenci.

"Dohodli jsme se, je to hotové, Zlatan už je náš hráč a bude tu psát historii," prohlásil sportovní ředitel PSG Leonardo. Brzy jednatřicetiletý Švéd hrál za AC v posledních dvou sezonách s bilancí 55 gólů v 85 zápasech. Předtím nastupoval za Barcelonu, Inter či Juventus.

Ve svém novém týmu si rodák z Malmö podle tříletého kontraktu přijde na 14 milionů eur ročně, tedy přibližně o dva miliony více, než si vydělával doposud na Apeninském poloostrově.

Jen za Ibrahimovice podle agentury AP zaplatilo PSG 20 milionů eur. Za dosavadní posily, mezi které kromě dua z Milána patří ještě útočník Ezequiel Lavezzi z Neapole a mladý záložník Marco Verratti z Pescary, prý už vydali bohatí vlastníci klubu 112 milionů eur (2,82 miliardy korun).

Ibrahimovice by měl v AC nahradit Mattia Destro, o jehož přestupu již představitelé italského vicemistra začali jednat se Sienou.

Reklama

Související témata: