Hlavní obsah

Svoboda: neřekl jsem, že se Čechmánek nechce vrátit

PHILADELPHIA/PRAHA

Situace kolem odchodu Romana Čechmánka z Philadelphie je opět o něco zamotanější. Čechmánkův agent Petr Svoboda popírá, že generálního manažera Flyers Boba Clarka informoval o neochotě ex-vsetínského gólmana vrátit se zpět do branky Letců. "Naopak, Roman mi oznámil, že se mu ve Philadelphii líbí a chtěl by se vrátit," říká Svoboda.

Foto: ČTK

V kterém klubu bude Roman Čechmánek předvádět krkolomné kousky v příští sezóně?

Článek

Svoboda reagoval na páteční Clarkovo prohlášení, v němž šéf Flyers oznámil, že "bude těžké Romana přivést zpátky do týmu. Mluvil jsem s jeho agentem a myslím, že cítí, že Philadelphia pro něj není dobré místo. Sice u nás má ještě smlouvu na dva roky, ale jeho agent si nemyslí, že se bude chtít vrátit."

Čechmánkův agent na internetových stránkách listu Philadelphia Inquirer přiznal, že s Clarkem hovořil, pouze ale o gólmanově pozici v klubu. "(Clarke) mi sdělil, že Romanova pozice v klubu není úplně dobrá - když na něj nadávají i vlastní fanoušci. Na to jsem řekl, že má pravdu a že o tom s Romanem promluvím," vysvětlil Svoboda.

Trenér Hitchcock byl také překvapen

"Nikdy jsem ale neřekl, že Roman nechce zpátky do Philadelphie. Naopak mi potvrdil, že hovořil v dobrém duchu s trenérem Hitchcockem a vrátit by se chtěl," popřel Svoboda striktně Clarkova slova.

Clarkovo rozhodnutí přitom překvapilo i kouče Flyers. Hitchcock potvrdil, že měl s Čechmánkem otevřenou debatu, v žádném případě ale nečekal tak náhlé rozhodnutí vedení klubu. "Vím, jak se asi Roman musí cítit. Oznámení o jeho výměně přišlo jako blesk z čistého nebe," řekl novinářům Inquireru.

Clarke na páteční tiskové konferenci po vyřazení Philadelphie z play off na adresu české brankáře řekl: "Pokusíme se jej vyměnit. To je jasné." Sice uznal brankářovy kvality, ale zároveň prohlásil, že je v play off nevyrovnaný.

V základní části je Čechmánek jistější

Letošní play off nebylo první, kdy Čechmánek nepodal stabilní výkon, v hodnocení gólmanů po základní časti ovšem figuroval na druhém místě. Navíc jeho průměr 1,96 gólu na zápas je po šedesáti letech nejnižší, jakého ve třech sezónách brankář s minimem 150 odehraných zápasů dosáhl.

Agenta Svobodu výroky na Čechmánkovu adresu rozčilují. "Vím, že některé góly, které dostal, byly hloupé. Tým mu ale v posledních dvou zápasech s Ottawou taky moc nepomohl. Je to můj klient, takže nemohu být nestranný. Snad si ale někdo ve Philadelphii nemyslel, že vychytá ve čtyřech zápasech nulu," hřímal Svoboda.

Reklama

Související témata: