Hlavní obsah

Premiéra nevyšla, přiznal Koller

Karel Felt (Monte Carlo)Právo

Jan Koller odehrál v sobotu v Nancy svůj první ligový zápas ve francouzské nejvyšší soutěži v dresu Monaka. Po prohře 0:1 nebyl s prvním soutěžním startem po zranění na mistrovství světa moc spokojen. Jeho reprezentační kolega Jaroslav Plašil, který po svalovém zranění teprve začal s tréninkem, nebyl ani na lavičce. KOMENTÁŘ JANA KOLLERA

Článek

"Nevyšlo to podle mých představ a zápas se nám nelíbil nikomu. Premiéru jsem si představoval jinak. Bylo to vysloveně nevydařené utkání. A nejen z mojí strany. Na mém výkonu se nepodepsalo, že jsem před tím s mužstvem nic neodehrál. Nešlo nám to nikomu. První půli jsme si nedokázali vůbec přihrát, kazili jsme jednoduché míče a domácí nás dostali pod velký tlak. Skórovat se jim podařilo až po přestávce, kdy se trefil Zerka. Do konce zbývalo něco přes hodinu.

Teprve potom jsme začali trochu hrát, ale do šance jsem se prakticky nedostal. Jednou mi chyběly snad dva centimetry hlavou k centru a podruhé moji hlavičku zblokoval obránce soupeře. Jinak jsem neměl nic. Když jsme přece jenom vyrovnali hru a chvílemi byli i lepší, vyloučil nám sudí Gigliottiho. Ani nevím, co provedl, viděl jsem jen chumel hráčů, potyčku a červenou.

Máme mladé mužstvo, věřím, že už o víkendu proti Haškovu St. Etienne to bude lepší. Potřebuji se rozehrát a věřím, že naplním to, proč jsem přišel. Budu dávat branky. Nancy rozhodně nebylo soupeřem, s nímž by se nedal uhrát minimálně bod.

Po prvním zápase toho nelze moc srovnat, ale obránci ve francouzské lize jsou fotbalovější a vůbec se tu hraje podle mne techničtější fotbal, což by mi mělo vyhovovat. Na druhou stranu bundesliga se hrála s větším nasazením i ve vyšším tempu. Jak jsem ale koukal na výsledky, kromě Šmicrova Bordeaux nevyšel vstup do nového ročníku nikomu z Čechů ve francouzské nejvyšší soutěži. Snad to, pro jednou s výjimkou Ivana Haška, všem vyjde už koncem týdne," komentoval pro Právo úvod ligy.

Reklama

Související témata: