Hlavní obsah

Zklamaný Rajnoch věří, že si na něj Brückner ještě vzpomene

PRAHA

Zklamání ovládlo ve středu hodinu po poledni fotbalistu Jana Rajnocha, který marně hledal své jméno v třiadvacetičlenné předběžné nominaci české reprezentace na mistrovství Evropy. Opora Mladé Boleslavi a autor letošních jedenácti prvoligových branek však tajně doufá v to, že jej trenér Karel Brückner dodatečně pozve na tréninkový kemp do Rakouska, kde by se ještě o účast na mistrovství mohl poprat.

Článek

Rajnoch věřil, že by se mohl mezi vybranými hráči objevit již dnes. Když se ale vracel z dopoledního tréninku domů, zastihla jej nepříliš potěšující zpráva. "Abych pravdu řekl, tak mě to na začátku trochu mrzelo. Přece jenom se mluvilo o tom, že bych v nominaci být mohl," řekl Rajnoch.

V únoru se už v národním týmu objevil na přípravném turnaji na Kypru, vyšla mu jarní část sezóny a jako defenzivní záložník či stoper na sebe upozornil nebývalými kanonýrskými schopnostmi. V Brücknerových plánech však zatím nefiguruje. "Je fakt, že jsem se letos cítil dobře a pro nominaci jsem udělal všechno. Někdy se ale ve fotbale stává, že všechno dopadne jinak, než by si člověk přál. Už se tím nechci užírat, život jde dál," uvedl šestadvacetiletý univerzál.

"Na druhou stranu pro mě je čest, že se moje jméno v souvislosti s nominací vůbec skloňovalo," prohlásil odchovanec pražské Sparty. Rajnochovy naděje na šampionát však ještě úplně nezhasly. Brückner dnes připustil, že příští týden na závěrečné soustředění do Bad Kleinkirchheimu může vzít několik dalších hráčů, kteří zatím ve výběru nejsou. A Rajnoch by mohl být jedním z nich. "Pro mě by byl zážitek už jenom to, kdybych se na to soustředění podíval. Byl bych za to šťastný a přece se říká, že naděje umírá poslední," uvedl Rajnoch.

Reklama

Související témata: